Política

El govern espanyol tanca un acord amb els sindicats per apujar l’SMI

El Ministeri de Treball, amb Yolanda Díaz al capdavant, va tancar un acord ahir amb CCOO i la UGT per apujar el salari mínim interprofessional (SMI) quinze euros al mes, fins als 965 euros per catorze pagues, amb efectes des de l’1 de setembre d’aquest any, segons fonts coneixedores de la negociació, en la qual no participa la patronal, contrària a un increment en l’actual conjuntura.

L’executiu de Pedro Sánchez s’acosta així a la xifra dels 1.000 euros que suposa el 60% del salari mitjà estatal i, alhora, una promesa electoral del PSOE, que preveu arribar a aquesta xifra a final de legislatura.

El dictamen de la comissió assessora per a l’anàlisi de l’SMI proposava un forquilla d’augment d’entre 12 i 19 euros, amb un valor central de 15 euros el 2021 per assolir fins a un màxim de 1.049 euros mensuals el 2023. Tant la UGT com CCOO havien advertit al govern espanyol que no signarien cap acord en què només s’acordés una pujada per al 2021. “Si no hi ha un camí definit per al 2023, que no comptin amb nosaltres”, va arribar a declarar Unai Sordo, secretari general de CCOO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.