Societat

àfrica

Menys morts i vacunes

La ràpida expansió del coronavirus arreu del món va fer témer a molts experts una situació catastròfica a Àfrica en ser un continent amb grans mancances pel que fa als equipaments sanitaris i, en molts llocs, sense accés fàcil a l’aigua potable, a fer una cosa tan senzilla com rentar-se les mans sovint i amb bona part de la població compartint habitatges petits amb un gran nombre de gent. Malgrat tot, el continent presenta una de les taxes de mortalitat més baixes del planeta i els científics no acaben de posar-se d’acord sobre el perquè d’aquest fenomen.

Una de les teories és que la mitjana d’edat de la població és més baixa que en altres regions del món i que la gent més jove és menys vulnerable als efectes letals del virus. A Sud-àfrica, en canvi, amb una mitjana d’edat de la població més alta, la incidència ha estat molt superior.

També hi ha experts que assenyalen que, precisament per les condicions d’amuntegament en què viu molta gent, un gran nombre d’africans ja han passat altres tipus de coronavirus i estarien més immunitzats contra la Covid-19. Molts governs, a més, van actuar amb rapidesa abans que el coronavirus s’escampés pel seu país. Les dades d’infeccions i morts podrien ser millors, però, si els africans haguessin tingut accés a les vacunes com els ciutadans d’altres parts del món. El continent ha superat aquest mes els 8 milions de contagis i les 200.000 morts per la Covid-19 amb només el 3,18% de la població vacunada. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha instat els països rics a ajudar a fer arribar vacunes a Àfrica per posar fi a la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.