Societat

bèlgica i els països baixos

El Benelux opta per la moderació

Amb un nivell d’immunització –en general– bo, al Benelux aposten per un ús moderat del certificat de vacunació contra la Covid-19 per fomentar-la sense entrar en el perillós terreny de la discriminació. Per ara, sembla que els funciona perquè no han fet cap pas enrere en la reobertura. A Bèlgica la pandèmia està estable i els ingressos estan disminuint. La incidència, però, encara està per sobre dels 200 casos per cada 100.000 habitants i cada dia entren a l’hospital unes 54 persones contagiades. Flandes lidera la vacunació amb gairebé el 80% dels ciutadans amb pauta completa, i Valònia va a bon ritme i s’apropa al 70%. En canvi, a Brussel·les amb prou feines la meitat de la població està protegida, un fet que s’atribueix a una concentració més gran d’estrangers a la capital. Esquivant per ara el passaport de vacunació, les autoritats opten per campanyes actives, amb centres mòbils i punts de vacunació en cadenes comercials. Amb tot, el govern federal belga ja permet entrar a bars, restaurants i botigues sense mascareta i les discoteques poden obrir des de l’1 d’octubre. Tanmateix, això serà decisió última de cada regió.

Els Països Baixos estan aplicant una política de reobertura similar, ara que han vacunat un 80% de la població. La distància social ja no és obligatòria i els establiments poden obrir al màxim de seva capacitat. Només es preveu el certificat de vacunació obligatori per a grans esdeveniments. El mateix passa a Luxemburg, tot i que, allà, el ritme de vacunació no acaba de ser del tot satisfactori per a les autoritats (73% d’habitants amb pauta completa).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.