Economia

Great Wall Motors i Silence, finalistes preferents per substituir Nissan

La taula de reindustrialització explorarà “possibilitats” amb el hub de QEV i deixa congelada la candidatura de Punch

La taula de reindustrialització de Nissan ha escollit els projectes de la xinesa Great Wall Motors i la catalana Silence com a candidates preferents per substituir Nissan, segons ha pogut saber l’ACN de fonts coneixedores de les negociacions. Tot i això, la mesa explorarà “possibilitats” amb el ’hub’ d’electromobilitat liderat per QEV. La belga Punch cau de la llista final, i per ara no s’hi obriran negociacions, tot i que la candidatura restarà “de reserva”. Els projectes de Great Wall Motors i Silence són compatibles, ja que demanen terrenys diferents dels que ocupa actualment Nissan. De fet, Silence opta només a ocupar les plantes de Montcada i Reixac, i la xinesa opta també a una sola planta: la de Zona Franca.

La taula, participada pel govern espanyol, la Generalitat, els sindicats i Nissan, i amb l’assessorament tècnic de KPMG, obrirà ara “negociacions preferents” amb Great Wall Motor i Silence per parlar de les condicions exigides i ofertes per reindustrialitzar les plantes.

Amb la decisió d’aquest divendres, el procés no arriba al seu final, sinó que tanca una fase i ara es prioritza la negociació concreta. Tot i això, encara no es descarta cap opció, especialment per si les negociacions no arriben a bon port.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.