Empreses

Nexolub arriba a un acord amb L4T per produir combustible renovable a partir de pneumàtics usats

El nou combustible avançat es produirà a Puertollano, i hom preveu arribar a les 100.000 tones anuals

Nexolub, empresa catalana que es dedica a l’exportació de derivats de petroli i químics, així com combustibles sostenibles, i Life for Tyres (L4T), que valoritza i recicla pneumàtics fora d’ús, han arribat a un acord per al subministrament de bio-oli renovable que es produirà a la nova planta de reciclatge de pneumàtics fora d’ús que es construeix a Puertollano (Ciudad Real) i que començarà a ser operativa el 2022.

Nexolub adquirirà el 100% de la producció de Life for Tyres, la qual cosa es traduirà en un volum previst de fins a 10.000 tones a l’any del nou hidrocarbur avançat. El producte anirà destinat a refineries per a poder satisfer la creixent demanda de matèries primeres avançades en els sectors de la petroquímica, marítim i d’aviació. Amb una capacitat de processament anual pròxima a les 30.000 tones de pneumàtics usats, la planta començarà a estar operativa a principis del pròxim any i serà la primera d’Espanya i la de major capacitat d’Europa capaç de transformar els pneumàtics usats en biocombustible avançat i altres matèries primeres secundàries d’alta qualitat.

Segons ha explicat Marc Monllau, director general de Nexolub, “els actuals reptes mediambientals obliguen a desenvolupar matèries primeres sostenibles que puguin integrar-se amb èxit en la cadena de subministrament de la petroquímica convencional i en el transport marítim. Aquest acord, el primer amb Life for Tyres, serà el marc ideal per a fundar l’estratègia d’expansió de les següents plantes projectades a Espanya”. Monllau afegeix que “ens permet oferir solucions vinculades a l’economia circular, un producte que compta amb una demanda creixent a causa del moment de transició que està vivint el sector dels hidrocarburs”.

El nou biocombustible avançat és un líquid renovable i circular elaborat per L4T que comptarà amb el certificat International Sustainable Carbon Credit (ISCC). Això acredita el compliment dels requisits legals de sostenibilitat en els mercats de bioenergia i permet documentar la sostenibilitat i traçabilitat de la cadena de subministrament, des del reciclatge dels pneumàtics, la transformació i el lliurament del producte final al client.

Per a Tilen Milicevic, conseller de L4T, “l’aliança amb Nexolub garanteix l’arribada al mercat nacional i internacional d’un producte sostenible d’alt valor que va en línia amb els esforços globals d’eliminació de residus i descarbonització, imprescindibles per a mirar cap al futur. L’empresa L4T té el compromís de proveir al mercat global amb almenys 80.000 tones anuals de biocarburant avançat des de 2025 i aquesta associació estratègica per a les primeres 10.000 tones anuals resulta d’una estreta relació de treball amb Nexolub, que s’estén molt més enllà de la simple col·laboració comercial”.

De la mà de L4T, Nexolub obre una via d’expansió i de valor afegit a la seva activitat nacional i internacional, sent aquesta la primera vegada que la companyia s’integra amb un productor. Amb els preus globals dels biocombustibles avançats d’avui, el valor del contracte signat entre Nexolub i L4T supera els 100 milions d’euros i es multiplicarà en els pròxims tres anys. Nexolub figura en la llista anual del Financial Times, que recull les 1.000 companyies europees amb major creixement l’any passat, ocupant en concret el lloc 82.

Situada en el polígon industrial La Nava, a Puertollano (Ciudad Real), Life for Tyres té previst posar en funcionament la planta a principis del mes de gener de 2022, on es crearan 38 llocs de treball directes i 250 d’indirectes i que ha portat una inversió de gairebé 30 milions d’euros. A Puertollano, a més del biocombustible avançat, s’obtindran matèries primeres d’alta qualitat com el negre de fum verd, la fracció metàl·lica (acer) que és present en els pneumàtics i el Syngas. Aquests productes ajudaran múltiples empreses a implementar l’economia circular en els seus processos i reduir la petjada de carboni. El Syngas serà destinat a l’autoconsum energètic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.