Política

RUBÉN GUIJARRO

CANDIDAT A L’ALCALDIA DE BADALONA (PSC)

“Aquest cop la cosa no va de partits ni de cadires”

“Prioritzarem Badalona per sobre de tota la resta, actuant amb responsabilitat. Tots ens comprometem que els temes supramunicipals no afectaran aquest nou camí que ha d’enfilar la ciutat”

“La meva idea és que el govern sigui el més ampli possible, i en això estem treballant. Vull la màxima estabilitat que es pugui”

SORTIR A LA FOTO
Rubén Guijarro (Barcelona, 1982) va començar la seva militància a les joventuts del PSC i des de sempre ha destacat com un dels cervells de la delegació local. Es va estrenar com a regidor el 2015, però ja coneixia la maquinària municipal, ja que ja hi havia treballat com a càrrec de confiança. A ell li agrada poc sortir a la foto. Prefereix situar-se a la sala de màquines del partit, però a poc a poc s’ha convertit en l’home fort del PSC, sobretot després de la marxa accidentada de l’exalcalde Àlex Pastor, i ara afronta amb orgull el repte que té al davant. Gran apassionat del futbol, Guijarro va créixer al barri de Llefià.
M’hauria agradat dir-li a Albiol en persona el mal que està fent a la ciutat

L’aparició de Xavier García Albiol als anomenats papers de Pandora ha forçat una moció de censura a Badalona. Si no hi ha cap canvi inesperat, el socialista Rubén Guijarro serà investit alcalde el 8 de novembre, amb els vots de l’oposició actual.

Se li acut cap element que encara podria espatllar la seva investidura?
A diferència d’altres vegades, aquest cop la cosa no va de partits ni de cadires. Estem en la que probablement és la crisi institucional més greu de la nostra democràcia i crec que tothom ha pres consciència que les conductes que no són exemplars com les que ha tingut l’actual alcalde no són acceptables. Per tant, més enllà de les diferències polítiques dels diferents grups, el que hi ha és un interès perquè l’ombra de la corrupció desaparegui de la ciutat i obrir un nou temps per a Badalona fora de la vergonya que estem vivint aquests dies.
El PP l’ha pressionat per mirar de frenar la moció o li ha recordat que el 2018 els van regalar l’alcaldia?
En cap moment. Des del primer dia vam demanar la dimissió d’Albiol i encara amb més força quan es va saber que mentia.
Ha parlat amb García Albiol?
No he pogut. Ho he intentat i no ha estat possible.
Què li volia dir en persona?
M’hauria agradat dir-li el mal que està fent a la ciutat i la mala imatge que estem donant, i que és millor apartar-se.
Si García Albiol dimitís, s’obriria la porta perquè el PSC donés suport a un altre candidat del PP?
Ara mateix l’escenari és un altre i aquesta opció no la considerem. Hem de trencar aquesta etapa que ha tacat el nom de la ciutat i recuperar la normalitat institucional.
Les negociacions poden derivar en un pacte entre unionistes i independentistes a la quarta ciutat del país. Les direccions nacionals l’avalen?
Segur que sí. Prioritzarem Badalona per sobre de tota la resta, actuant amb responsabilitat. Els acords signats per setze regidors així ho deixen clar. Tots ens comprometem que els temes supramunicipals no afectaran aquest nou camí que ha d’enfilar la ciutat.
Per tant no veurem cap canvi de cromos amb la Generalitat?
Això no va d’estratègia electoral, no va de contrapartides. És un tema seriós que ens prenem de manera responsable.
Quines formacions voldria dins el seu govern?
La meva idea és que el govern sigui el més ampli possible, i en això estem treballant.
Guanyem Badalona en Comú on el prefereix?
Vull la màxima estabilitat que es pugui, però per ara prefereixo actuar amb prudència.
Amb García Albiol a l’oposició, el debat sobre la seguretat estarà en la primera línia. Quin és el seu model de seguretat?
El model del PP està caducat com demostren els índexs de delinqüència. Hem d’introduir elements tecnològics per tenir una policia del segle XXI, dotar el cos del material necessari i tenir una policia de proximitat. I fer que els agents sentin que respectem molt la seva feina.
Tot el seu model de seguretat es basa a reforçar la policia?
Òbviament també és incidir en la convivència, en el respecte, en l’educació, en la millora de l’espai públic...
Els darrers anys, la classe política ha fet passar massa vergonya als veïns de Badalona?
És possible i m’entristeix que sigui així, perquè jo també soc veí de Badalona. Per això m’ofereixo a tancar aquesta etapa.
Què li ha dit Salvador Illa?
A Salvador Illa li agraeixo que hagi respectat l’autonomia local a l’hora de prendre decisions.
Quines seran les primeres accions del nou govern?
M’agradaria consolidar la dignitat. Assentar les bases d’una ciutat que mira al futur i entomar projectes clau com la zona del Gorg, els polígons industrials, la C-31, el hub de salut de Can Ruti... i fer una política de proximitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.