Empreses

Holaluz amplia capital per adquirir alguna comercialitzadora

La companyia elèctrica catalana fa una ampliació per 11.368.106,9 euros i es posa com a objectiu assolir un milió de clients i 50.000 instal·lacions fotovoltaiques el 2023

La comercialitzadora d’energia Holaluz ha ampliat capital en 11.368.106,96 euros amb l’objectiu d’afrontar l’adquisició d’altres comercialitzadores de l’Estat espanyol a curt termini.

En aquesta operació, que va aprovar ahir la junta extraordinària d’accionistes, els prestamistes han estat MDR Inversiones -family office de la família Moratiel Llarena- i Mediavideo -family office de la família Romy-, titulars cadascun d’ells d’una participació inferior al 5% del capital d’Holaluz. En l’operació, estructurada a través d’un finançament subordinat necessàriament convertible en accions, la conversió del préstec serà de 13,81 euros per acció, amb la qual cosa hi ha una prima del 8,31% respecte de la cotització de tancament de les accions d’Holaluz en la sessió del dia anterior a l’anunci.

Fonts de la companyia admeten que que “la companyia ha aconseguit situar-se en una posició d’avantatge competitiu que li permet afrontar l’actual conjuntura de pujada de preus com una oportunitat per adquirir potencials comercialitzadores a Espanya.” Aquestes fonts afegeixen que, “sense ser aquest el nostre objectiu, això permetrà accelerar el nostre creixement, fins assolir un milió de clients i 50.000 instal·lacions fotovoltaiques gestionades a finals de l’any 2023.”

Fins al mes de juny d’enguany, la companyia ha aconseguit incrementar en un 51,9% les seves vendes consolidades respecte del primer semestre de l’any fiscal anterior -tot registrant un total de 186,8 milions d’euros davant dels Oriol Vila, Ferran Nogué i Carlota Pi, fundadors de la comercialitzadora d’energia verda Holaluz 122,9 milions d’euros del semestre anterior- i doblar el seu marge brut respecte del darrer període de sis mesos auditat.

La campanya de Revolució a les Teulades d’Holaluz ha aconseguit consolidar-se, tot assolint les 6.295 instal·lacions gestionades, fins al 30 de setembre del 2021. A més a més, Holaluz suma actualment 378.202 client, tot creixent en més de 27.000 clients nets- i compta amb un portfolio de representació de més de 1.630 MW.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.