Gran angular

Next Generation, l’oportunitat del sector agrari per transformar-se

El banc té convenis amb diferents empreses de dades massives i digitalització

Espanya té l’oportunitat d’impulsar i revitalitzar el seu teixit econòmic mitjançant els fons Next Generation de la Unió Europea, que a l’Estat seran canalitzats a través del pla de recuperació, transformació i resiliència i tindran una dotació total de 140.000 milions d’euros durant els pròxims tres anys. Aquestes ajudes permetran, d’una banda, reparar els danys provocats per la crisi de la covid-19, però, al mateix temps, també suposen el desafiament de transformar i dissenyar el futur d’alguns dels sectors clau per a la nostra economia. És el cas dels negocis agrari i agroalimentari, que durant la pandèmia no sols s’han vist enfortits, sinó que han sabut reivindicar el seu paper estratègic.

Els objectius d’aquests fons són quatre: la transició ecològica (que suposarà el 40% dels fons), la transformació digital (30%), la cohesió social i territorial i la igualtat, propòsits totalment alineats amb les necessitats del sector agrari català. En aquest punt, Banc Sabadell ja està treballant per acompanyar el sector en aquesta transformació tant productiva (transició ecològica) com digital (innovació i digitalització). Dit d’una altra manera, el sector podrà trobar en Banc Sabadell totes les facilitats per finançar aquesta transformació.

El banc té actualment convenis amb diferents empreses de referència en els camps de les dades massives i la digitalització, i ofereix finançament per a la transformació de produccions tradicionals a ecològiques i sostenibles. “Aquestes empreses posen el coneixement i des de Banc Sabadell aportem les facilitats financeres necessàries perquè el sector pugui transformar-se sense haver de descapitalitzar-se, per això oferim sempre un finançament adaptat a les necessitats dels nostres clients”, indica Pere Coll, director de Segment Agrari de Banc Sabadell a Girona.

Per dur a terme aquesta transformació del negoci agrari, Banc Sabadell treballa estretament amb l’administració pública, així com amb empreses privades de referència. Aquestes col·laboracions permeten donar suport a les diferents baules que componen el sector productor alimentari i l’agroalimentari, i és destinat, mitjançant la innovació digital, a la millora de la competitivitat i sostenibilitat de les explotacions agrícoles i ramaderes.

Així, Banc Sabadell té prop de 400 oficines agràries amb equips especialitzats, a més de 13 directors de Negoci Agrari repartits per tot el territori. Cadascun d’aquests equips té el suport d’una unitat específica en serveis centrals que dona suport a la xarxa comercial i s’encarrega de crear els productes i serveis concrets necessaris. La finalitat no és una altra que poder oferir solucions intel·ligents, pensades des de l’especialització i la proximitat, als professionals del sector per donar resposta a les necessitats de les empreses agrícoles, ramaderes i pesqueres i amb el qual s’ofereix un producte financer que s’ajusti a les seves necessitats.

La unitat Sabadell Negoci Agrari va néixer l’any 2014 i des de llavors ha aconseguit gestionar un volum de negoci superior als 3.400 milions d’euros gràcies a la confiança que hi han dipositat més de 45.000 clients.

AgroNegocios premia Banc Sabadell

Amb la creació de la unitat Sabadell Negoci Agrari, els especialistes de Banc Sabadell s’han apropat a les necessitats reals del sector agrari i han adaptat l’oferta de productes i serveis a les necessitats del client. Per això, el banc ha estat reconegut en l’última edició de la fira Fruit Attraction 2021, organitzada pel portal especialitzat AgroNegocios, per la seva aposta per la innovació i la digitalització del sector agroalimentari. “Aquest premi reconeix un equip amb propòsit, que ha aconseguit cobrir totes les necessitats financeres i de serveis dels productors i professionals del sector agrari. Estem molt agraïts per aquest reconeixement, que de ben segur ens ajudarà a continuar treballant amb el mateix compromís”, conclou Pere Coll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.