Salut

Hipra engega la producció de la vacuna fins a 75 milions de dosis

Serà un vaccí de recordatori i l’empresa preveu per a l’any que ve una producció de 600 milions

La farmacèutica gironina Hipra es mostra esperançada amb l’efectivitat de la vacuna contra la Covid-19, pensa que generarà immunitat davant les actuals variants, inclosa la delta, i que podrà adaptar-se a futures mutacions. “Estem esperant resultats i esperem poder demostrar l’efectivitat descoberta durant la fase preclínica. Tenim una molt bona vacuna també des d’aquesta perspectiva”, va assegurar el director d’assumptes públics d’Hipra, Toni Maneu, en declaracions a l’ACN. Per fer front a la situació actual i en paral·lel a l’inici de la segona fase d’assaig, després que dilluns l’autoritzés l’Agència Espanyola del Medicament, l’empresa ja ha començat la producció amb la previsió de tenir aquest 2021 entre 50 i 75 milions de dosis. Per a l’any que ve preveuen una producció d’un “mínim” de 600 milions de dosis.

Hipra ha decidit centrar els seus esforços a oferir una vacuna de reforç tenint en compte que a l’Estat espanyol i a la majoria de països europeus el percentatge de vacunació és “molt alt”. “Volem demostrar que la nostra vacuna serveix com un recordatori”, remarca Maneu. Assenyala, però, que no poden ser “aliens” al que passa en altres països amb percentatges molt més baixos i, per això, també volen “explorar la possibilitat de fer assajos clínics per demostrar que la vacuna també funciona com a primera dosi”. “Per responsabilitat empresarial hem de poder fer-la extensiva als països que ho necessitin”, hi afegeix.

LA FRASE

Estem esperant resultats i desitgem poder demostrar l’efectivitat descoberta en la fase preclínica
Toni Maneu
DIRECTOR D’ASSUMPTES PÚBLICS D’HIPRA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.