Economia

Vilanova i la Geltrú surt al carrer contra el tancament de la planta de Mahle

Els treballadors acusen la multinacional alemanya de deixar “tirades” més de 300 famílies després d’anys de beneficis

Alerten que es tracta d’una deslocalització de “manual” per traslladar la producció a països amb costos laborals més baixos

Centenars de persones s’han manifestat aquest dissabte pels carrers de Vilanova i la Geltrú (Garraf) contra el tancament de la planta de Mahle al municipi el pròxim 28 de gener que suposarà l’acomiadament de més de 300 treballadors.

La concentració, convocada pel comitè d’empresa i que ha comptat amb el suport de CCOO, UGT i la CGT, ha començat a les 12 del migdia al crit de “Prou deslocalitzacions, Mahle no es tanca”.

La plaça de la Vil·la s’ha omplert amb els treballadors de la fàbrica, veïns del municipi i de la comarca que els han volgut fer costat i representants sindicals i polítics, entre els quals l’ex-vicepresident del govern, Oriol Junqueras; la diputada d’En Comú Podem al Congrés, Aina Vidal, o la presidenta del grup parlamentari de la CUP-CC, Dolors Sabater.

Durant els parlaments, el president del comitè d’empresa, Narcís Pineda, ha lamentat que la direcció de Mahle no hagi tingut la sensibilitat d’intentar minimitzar els danys que suposa un tancament després de 60 anys de beneficis de la seva planta a Vilanova i la Geltrú. Un tancament, ha afegit, que és una deslocalització de “manual” per traslladar la producció a països amb costos laborals més baixos com Portugal o Polònia. “Que no ens venguin que no tenen beneficis o que ho fan perquè el motor d’explosió s’acaba perquè no ens ho creiem”, ha reblat.

Pineda ha recordat que el tancament de la planta de Mahle no només deixarà “tirades” més de 340 famílies dels treballadors que perdran la feina, sinó que afectarà al conjunt de la comarca. És per això que ha agraït el suport dels concentrats i ha assegurat que els treballadors no es quedaran de braços plegats i que lluitaran per defensar els seus drets.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha reclamat a les administracions que es reuneixin amb representants de l’ambaixada alemanya per intentar pressionar l’empresa i evitar que després de tants anys a Vilanova i la Geltrú marxin en dos mesos amb tanta facilitat.

Després els parlaments, on també hi han intervingut els secretaris generals d’UGT i la CGT, els concentrats s’han dirigit a la Rambla Principal per fer un breu recorregut pel centre de la ciutat. Durant la marxa els treballadors de Mahle han rebut el suport dels vianants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.