Política

França tanca discoteques i vol vacunar nens d’entre 5 i 11 anys

Castex anuncia més mesures per salvar les festes de Nadal i Cap d’Any

Itàlia amplia l’ús del certificat covid

Les discoteques de França tancaran a partir de divendres que ve durant un mes i les celebracions prèvies a Nadal tindran restriccions per salvar les festes d’aquest període, segons va anunciar ahir el primer ministre, Jean Castex. El dirigent francès, que va justificar el tancament de discoteques per la dificultat de dur-hi mascareta, va assegurar que les empreses afectades rebran ajudes econòmiques.

Castex va descartar més mesures restrictives generalitzades, com ara la limitació d’aforaments o els tocs de queda, però va demanar prudència per a totes les celebracions nadalenques i els sopars d’empresa.

Per als mercats de Nadal es demanarà el certificat covid. El cap del govern francès també va informar que es demanarà augmentar el teletreball –entre dos i tres dies per setmana– i que s’imposarà la mascareta a les escoles, incloses les aules, i que es limitaran els esports de contacte en l’àmbit escolar.

El govern vol obrir la vacunació “a tots els nens” d’entre 5 i 11 anys “sobre la base de la voluntarietat, si pot ser d’aquí a final d’any”. Les autoritats sanitàries ja han donat llum verd a començar a vacunar a partir del pròxim dia 15 els menors de 12 anys amb més risc.

També Itàlia extrema les mesures reforçant l’ús del passi sanitari. Caldrà el nou certificat covid, per a vacunats i els que hagin superat la malaltia, per accedir a bars, restaurants, cines i teatres, però també esdeveniments esportius, discoteques, festes i cerimònies públiques fins al pròxim 15 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.