Gran angular

El repte de finançar la transició ecològica

Banc Sabadell dona una solució integral als seus clients per tenir subvencions

La transició ecològica és un dels reptes més importants en els quals tant Europa com el govern estan posant més focus i això es reflecteix en el Pacte Verd Europeu, que té com a objectiu transformar la UE en una economia moderna, eficient en l’ús dels recursos i competitiva, garantint que s’hagin deixat de produir emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle el 2050.

Davant d’això, les empreses exerceixen un paper central en el desenvolupament econòmic tant a escala global com nacional i això es trasllada de la mateixa manera a l’impuls que poden donar en el fet que la transició ecològica sigui un èxit.

El desenvolupament d’una estratègia en sostenibilitat pot conduir una empresa a haver de dur a terme projectes que requereixin finançament, com ara les mesures encaminades a l’eficiència energètica, a la mobilitat sostenible i a l’ús d’energies renovables. Per a això, els bancs impulsen el finançament sostenible oferint solucions orientades a finalitats verdes o socials amb alguna mena de bonificació, ja sigui en comissions o en tipus d’interès.

La principal modalitat d’aquesta mena de finançament és la que té una aplicació sostenible, és a dir, aquella la finalitat de la qual és contribuir a un projecte mediambiental o social, com ara un camp eòlic, solar o una instal·lació de captació i tractament d’aigua.

Els fons Next Generation EU com a accelerador. Sens dubte, el gran impuls a la transició ecològica vindrà per mitjà dels fons europeus i, de forma més concreta, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que ha definit l’estratègia espanyola per canalitzar els fons a través de quatre pilars amb el seu propi pes específic: la transició ecològica (40% del pes), la digitalització (28% del pes) i la cohesió territorial i la igualtat de gènere, com a elements transversals i presents en la majoria de les iniciatives del pla.

El pilar de la transició ecològica aborda iniciatives de gran ambició, com ara la descarbonització, l’eficiència energètica, el desplegament de les energies renovables, l’electrificació de la mobilitat, el desenvolupament de l’emmagatzematge d’energia, l’economia circular, les solucions basades en la naturalesa i la millora de la resiliència de tots els sectors econòmics.

Banc Sabadell acompanya les empreses. L’entitat financera disposa d’una penetració sòlida en el segment d’empreses. Les pimes i empreses seran les beneficiàries d’una proporció significativa dels fons Next Generation EU. Tenim una sòlida quota de mercat i penetració en aquests segments, la qual cosa ens permetrà jugar un rol clau a proporcionar fons addicionals per dur a terme projectes relacionats amb els fons.

Banc Sabadell també té una àmplia presència en col·lectius professionals. Ha signat més de 3.000 convenis amb col·lectius professionals, associacions empresarials i professionals i cambres de comerç, la qual cosa li ha permès donar millor resposta a aquells sectors que puguin estar més impactats per les subvencions.

Així mateix, té un equip especialitzat. De fet, ha creat un equip d’especialistes en fons europeus amb l’objectiu de coordinar accions amb tots els equips comercials i assegurar que estan formats i informats sobre totes les novetats relacionades amb els fons Next Generation.

Al mateix temps, l’entitat financera catalana disposa de la millor proposta de valor, ja que dona suport als seus clients i potencials clients durant tot el procés, oferint una solució integral. Per això els acompanya en la identificació de les subvencions, les millors solucions de finançament empresarials (préstecs, cofinançament i garanties) i acords clau en mà.

També disposa d’una plataforma de gestió de subvencions, proporcionada per PwC amb un equip especialitzat de més de 50 assessors i consultors, dissenyat exclusivament per a clients de Banc Sabadell.

Els fons europeus, el gran impuls

Els fons Next Generation promouen la mobilitat sostenible, segura i connectada (6.536 milions d’inversió). Potencien el transport urbà i metropolità. Així, preveuen la rehabilitació d’habitatge i regeneració urbana (6.820 milions d’inversió). A més, tenen previst la conservació i restauració de l’ecosistema i la seva biodiversitat (1.642 milions d’inversió) i preveuen el desplegament i integració d’energies renovables (3.165 milions d’inversió). El Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) preveu un creixement significatiu de la penetració de les energies renovables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.