Gran angular

EUA, França i Regne Unit, els mercats amb més oportunitat comercial per a la indústria catalana

Arreu del món es multipliquen les oportunitats per les grans inversions que s’estan impulsant per sortir de la crisi que ha generat la pandèmia

Els Estats Units, França i el Regne Unit encapçalen el rànquing de països amb més oportunitat comercial per a les empreses industrials catalanes per al proper any, segons assenyala l’Informe de Prospectiva 2022, que publica Amec, l’associació que aplega les empreses industrials exportadores.

Així mateix, l’informe remarca que amb la pandèmia s’ha obert un escenari molt obert que multiplica les oportunitats, atès que s’estan fent grans inversions per tal de reimpulsar l’economia i sortir definitivament de la crisi. L’informe destaca que hi ha cinc factors que estan funcionant com a impulsors de moltes microoportunitats en sectors concrets: les polítiques d’industrialització a països en desenvolupament i de reindustrialització a països avançats; la diversificació i relocalització de les cadenes de valor; la modernització de les infraestructures a països en desenvolupament; la regulació i normativa al voltant de la circularitat i la sostenibilitat, impulsades pels governs i per una demanda social cada cop més enèrgica; i l’impuls de l’e-commerce. Com diu Joan Tristany, director general d’Amec, “les oportunitats es troben sobretot en aquests factors més que en països, i cal identificar-los de manera anticipada per prendre avantatge. Les empreses es poden presentar com a víctimes d’aquests canvis o bé aprofitar-los com a palanca per modernitzar-se, innovar i avançar la competència.” En general, als països avançats hi ha programes d’ajudes a l’adquisició de maquinària 4.0 que poden proveir les empreses industrials espanyoles. Així mateix, estan duent a terme un procés de diversificació i reshoring que també comportarà oportunitats per a aquelles activitats que es vulguin implantar en un mercat. Els mercats emergents també estan invertint de manera decidida per passar d’economies agràries a industrials, i necessiten equipament industrial en camps com el tèxtil, l’alimentació, en construcció i infraestructures per a ciutats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.