Economia

Fira de Barcelona baixa facturació i entra en pèrdues

Tancarà el 2021 amb 60 milions i amb un ebitda –resultat en brut– negatiu de 10 milions d’euros

El MWC i l’ISE confirmen que hi seran el primer trimestre del 2022 tot i la nova variant òmicron

Fira de Barcelona va fer ahir balanç d’un 2021 “complex” i “més difícil” del previst inicialment que va obligar a reduir les seves expectatives. El conseller delegat, Constantí Serrallonga, va explicar que s’havia reduït la facturació, passant dels 80 milions del 2020 a 60 milions aquest any, i que es tancaria l’exercici amb un ebitda negatiu –resultat en brut– de 10 milions d’euros. El mateix Serrallonga va assegurar que les pèrdues eren “perfectament assumibles” per l’entitat i que no necessitarà aportacions extraordinàries de les administracions. “El paper de la Fira no és guanyar diners, sinó fer de motor de l’economia”, va dir, i va recordar que l’activitat no es va començar a generar fins a meitat de l’any per les restriccions sanitàries obligades per la covid. L’arribada de l’ISE i el Mobile World Congres (MWC) al juny va ser el punt de partida. “En l’últim quadrimestre vam tornar a la normalitat. Hem demostrat que podem fer fires en aquest context”, va assenyalar.

Per la seva banda, el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, es va mostrar “moderadament optimista” amb vista al 2022 i espera tancar-lo amb una facturació de 170 milions d’euros –el 2019 es van facturar 220 milions– i va anunciar que els organitzadors tant del MWC com de l’ISE, previstos per al febrer i el març, mantenen la voluntat de celebrar-los tot i la variant òmicron. En concret, Relat preveu que entre els tres recintes del grup –Montjuïc, Gran Via i el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona– i els que s’exporten a altres països com ara l’Smart City i Alimentaria se celebraran 130 esdeveniments. També va insistir que els plans d’ampliació de Fira de Barcelona continuen endavant. “L’ampliació és més vigent i té més sentit que mai”, va emfatitzar Relat, que hi va afegir que la Fira vol “reafirmar el seu lideratge a mitjà i llarg termini en un àmbit europeu” i també “complir la missió de motor social i econòmic del país”.

Col·laboració i suport

En la presentació del balanç de Fira de Barcelona hi van ser presents el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que van coincidir a posar en relleu la importància que té la Fira de Barcelona en el creixement tant de la capital catalana com del país. El conseller va destacar que els esdeveniments que organitza la fira “projecten Catalunya al món i dinamitzen l’economia productiva” i va remarcar que es tracta d’un actiu “molt important per a la transformació del sistema productiu al país” i un model de la col·laboració pública i privada.

Per la seva banda, Colau va lloar la “capacitat de resiliència” de la Fira. L’alcaldessa va felicitar l’ens per “estar a l’altura” en els moments “més complicats de la pandèmia”, convertint-se en un espai per acollir persones sense llar o, posteriorment, en el punt de vacunació més rellevant del país.

LA FRASE

El paper de Fira de Barcelona no és guanyar diners, sinó fer de motor de l’economia
Constantí Serrallonga
CONSELLER DELEGAT DE FIRA DE BARCELONA

LA XIFRA

170
milions
és la facturació prevista per Fira de Barcelona amb vista al 2022. El 2019 es van facturar 220 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.