Societat

Trilla veu viables les cavalcades, amb prudència

Argimon i Geis aposten per reprendre les classes a les universitats el 10 de gener amb normalitat

Tot i que les dades estan disparades i es preveu que encara pugin més de cara a la setmana vinent, el cap d’epidemiologia de l’hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, creu que aquest any s’han de poder celebrar les cavalcades de Reis amb una certa normalitat. Això sí, l’expert considera imprescindible que la gent sigui conscient de la situació i es comporti amb prudència i evitant les aglomeracions. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trilla va assegurar que les cavalcades “es podran fer si la situació no canvia dràsticament”. I va demanar que la gent no s’amuntegui, que porti la mascareta posada, que eviti socialitzar-se, i que després de passar els Reis tothom marxi cap a casa.

L’epidemiòleg, que opina que a finals d’aquest any o començaments del vinent es podria haver assolit una certa convivència amb el virus després d’haver arribat a una bona immunització a nivell mundial, també creu que es pot mantenir la data del 10 de gener per a la tornada a l’escola, ja que veu més perjudicial per a la salut mental dels infants tenir-los a casa.

Ahir es van reunir els titulars dels departaments de Salut, Josep Maria Argimon, i Recerca i Universitats, Gemma Geis, amb els rectors de les universitats catalanes i van confirmar la voluntat que les classes en l’àmbit universitari comencin el 10 de gener. El 17 de gener hi ha programada una altra reunió de seguiment per analitzar l’evolució de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.