Política

Dues “grans” amigues entranyables

Bárbara Rey i Corinna Larsen asseguren haver rebut amenaces després d’una suposada relació amb Joan Carles de Borbó

El cas de la vedet murciana arriba al Senat, mentre que la consultora ha denunciat l’emèrit davant la justícia britànica

La vida sentimental de Joan Carles de Borbó va passar de ser privada a pública fa temps, quan van saltar a la llum els entramats econòmics de l’emèrit i les informacions que involucraven els serveis secrets espanyols, així com suposats pagaments a càrrec dels fons reservats de l’Estat a “amigues entranyables” a canvi del seu silenci, com seria el cas de María Margarita García García, coneguda pel nom artístic de Bárbara Rey. Nascuda el 1949 a Totana, capital històrica del Baix Guadalentí (Múrcia), la vedet hauria mantingut una relació amb el pare de Felip VI entre els anys vuitanta i noranta. Acabada la relació, el 1997 Bárbara Rey va denunciar en una comissaria de Boadilla del Monte (Madrid) fins a tres cops haver rebut amenaces. Dècades després, el cas arriba al Senat impulsat per Compromís, que ha reclamat la compareixença de Bárbara Rey a la cambra alta perquè aclareixi si va rebre diners públics a canvi del seu silenci com asseguren algunes informacions. La petició va passar el primer filtre, però ha quedat bloquejada a la comissió d’Interior, presidida pel PSOE, que no la tramitarà.

També ha denunciat haver rebut amenaces Corinna Larsen. De fet, el terme “amiga entranyable” el va encunyar Joan Carles de Borbó en fer-se pública la seva relació amb la consultora alemanya d’origen danès arran de l’escàndol de Botswana, el 2012. Va ser el primer cop que el monarca va parlar d’un tema d’aquesta naturalesa. Corinna l’acompanyava i, segons ella, es va haver d’ocupar de la repatriació del monarca quan ell es va trencar el maluc. La indignació que va produir que en plena crisi econòmica anés a caçar elefants en un safari de luxe, va marcar l’inici del declivi final de Joan Carles I, que va acabar abdicant en favor del seu fill Felip el juny del 2014. El malson, però, acabava de començar. Quatre anys més tard, el 2018, van filtrar-se unes converses gravades entre Corinna i l’excomissari José Manuel Villarejo en què Corinna explica els detalls sobre els comptes de l’emèrit a Suïssa i l’acusa d’utilitzar-la de testaferro en els seus negocis milionaris. Això va donar pas a investigacions judicials que van enfonsar encara més la figura de Joan Carles de Borbó i que el van dur a fugir d’Espanya, l’agost del 2020. Com l’altra “amiga entranyable”, la consultora també assegura haver rebut amenaces de mort. Unes amenaces que ha denunciat davant la justícia britànica, ja que resideix a Londres. La justícia britànica està estudiant el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.