Societat

L’òmicron podria infectar el 50% dels europeus els pròxims dos mesos

L’OMS fa aquesta previsió pel ritme de transmissió

Veu prematur considerar la covid-19 una malaltia endèmica

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va advertir ahir que veu precipitat pensar a tractar la covid-19 com una malaltia endèmica per la incertesa que envolta el coronavirus i l’alta taxa de transmissió de la variant òmicron, que podria infectar més de la meitat de la població europea en els pròxims dos mesos, segons dades de l’Institut de Mètrica i Avaluació de la Salut de la Universitat de Washington.

A Europa s’han notificat més de set milions de nous casos de covid-19 en la primera setmana del 2022, una velocitat que duplica àmpliament la situació de finals d’any. A aquest ritme, “més de la meitat de la població europea s’infectarà per òmicron en les pròximes sis o vuit setmanes”, va dir ahir el responsable de l’OMS a Europa, Hans Kluge. En la mateixa roda de premsa, Kluge va recordar que la vacunació protegeix contra una malaltia greu provocada per aquesta variant “altament transmissible”. “A causa d’aquesta transmissió sense precedents, estem veient un increment del nombre d’hospitalitzacions per covid-19 que està desafiant els sistemes de salut”, va destacar Kluge.

Per això, el responsable de l’OMS a Europa va recomanar l’ús de “mascaretes d’alta qualitat en interiors” i administrar la dosi de reforç de la vacuna “tan aviat com sigui possible”. A més, l’organisme internacional insta les autoritats a repartir tests gratis de covid-19 entre la població. “Cal desplegar de manera més àmplia les proves ràpides de covid-19”, va defensar. En vista de la possibilitat que les escoles no puguin mantenir les classes per falta de personal, l’OMS aconsella preparar l’aprenentatge en línia perquè els nens puguin continuar estudiant mentre no puguin assistir als centres de manera presencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.