Gran angular

La crisi climàtica i les divisions socials, els principals riscos globals

Els experts del Fòrum Econòmic Global assenyalen a l’Informe de Riscos Globals 2022 que la recuperació econòmica mundial serà desigual

La crisi climàtica i les divisions socials són els principals riscos globals per a l’any que comença, segons el Fòrum Econòmic Mundial, que també assenyala com a perills a tenir molt en compte que la recuperació econòmica mundial serà desigual i el perill del cibersabotatge.

Segons l’Informe de Riscos Globals 2022, que el Fòrum Econòmic Mundial elabora conjuntament amb Marsh McLennan, Zurich Insurance Group i SK Group, el principals riscos a llarg termini estan vinculats amb el clima, mentre que les divisions socials, les crisis de mitjans de subsistència i el deteriorament de la salut mental són algunes de les principals inquietuds mundials a curt termini.

L’estudi inclou una enquesta global d’experts, en què només un de cada sis es mostra optimista i només un de cada 10 pensa que la recuperació mundial s’accelerarà. A més a més, la majoria d’aquests experts pensa que la recuperació econòmica mundial serà volàtil i desigual durant els pròxims tres anys.

En la seva 17a edició, l’informe anima els líders mundials a pensar més enllà del cicle d’informes trimestrals i crear polítiques que gestionin els riscos i configurin l’agenda per als pròxims anys. Segons Saadia Zahidi, directora gerent del Fòrum Econòmic Mundial, “les pertorbacions econòmiques i sanitàries estan agreujant les divisions socials, i s’estan creant tensions en un moment en què la col·laboració entre societats i a la comunitat internacional serà fonamental per assegurar una recuperació global més uniforme i ràpida.” En aquest sentit, considera que “els líders de tot el món han de reunir-se i adoptar un enfocament coordinat i multilateral per fer front els implacables desafiaments globals i reforçar la seva resiliència davant la pròxima crisi.”

Per la seva banda, Carolina Klint, líder en Gestió de Riscos per a Europa continental a Marsh, afirma que “ja que les ciberamenaces estan augmentant més ràpid que la nostra capacitat per eradicar-les de forma permanent, és evident que ni la resiliència ni la governança són possibles sense planejar una gestió de riscos cibernètics creïble i sofisticada.”

Piter Giger, director de Riscos del grup Zurich, considera que “la crisi climàtica segueix sent la més gran amenaça a llarg termini a la qual s’enfronta la humanitat, i no actuar davant el canvi climàtic podria reduir el PIB mundial en una sisena part.”A més a més, els compromisos assumits a la CP26 segueixen sense ser suficients per assolir l’objectiu d’1,5 ºC, tot i que no és massa tard perquè els governs i les empreses actuïn en funció dels riscos als quals s’enfronten i impulsin una transició innovadora.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.