Empreses

Teladoc Health opera per al món des de la seu de Barcelona

L’empresa nord-americana líder mundial en serveis de telemedicina ofereix solucions a l’atenció primària, hospitals i pacients Estudia crear a la ciutat un ‘hub’ de salut digital

Teladoc Health, l’empresa líder mundial en serveis de telemedicina, va néixer el 2002 a la població de Harrison, a l’Estat nord-americà de Nova York, on té la seu mundial. Tanmateix, la seu operativa global està ubicada a Barcelona. Està capitanejada per Carlos Nueno, president d’operacions internacionals de la firma, que és el responsable de la direcció estratègica, les operacions i la gestió de clients. “Des de Barcelona es gestiona tot el món, excepte els Estats Units”, explica Nueno.

Teladoc Health ofereix una solució integral d’assistència mèdica virtual a organitzacions i particulars de tot el món. Integra de manera senzilla la telemedicina, els serveis mèdics especialitzats i una segona opinió mèdica especialitzada. Durant el 2020, l’empresa va comptabilitzar més de 13 milions de visites virtuals fetes per més de 70 milions de persones.

La multinacional té un equip de més de 4.000 treballadors a tot el món, 1.500 dels quals, distribuïts per 24 països, es gestionen des de la seu de Barcelona i, d’aquests, 500 estan ubicats a Catalunya. “Teladoc Health no només ha apostat per Barcelona perquè creu que és un centre d’innovació en salut reconegut mundialment, sinó que a més està estudiant “crear un hub de salut digital a la ciutat, que podria convertir Barcelona en la capital de la salut digital europea”, anuncia Nueno.

De fet, l’aposta de la multinacional nord-americana per Barcelona és ferma. El creixement de la firma els ha portat a buscar una nova seu, de 7.000 m², que s’inaugurarà al març, amb un equip format bàsicament per enginyers, i on s’instal·larà una mostra de la divisió de dispositius mèdics i robots, que amb el temps podria traslladar-se dels Estats Units a la capital catalana.

Teladoc Health va créixer als Estats Units pas a pas fins a convertir-se en el líder en serveis de telemedicina: “Va ser la primera que va aconseguir cobrir els 50 estats del país i la primera d’aquest àmbit que va cotitzar en borsa, concretament al NYSE, des del 2015.”

‘Hardware’ i ‘software’.

Els primers passos els va fer en l’atenció primària, després van arribar els dispositius digitals per al seguiment en remot de pacients crònics i el sector hospitalari, “amb la idea de fer-lo més eficient”. Aporta software i hadware als hospitals que facilita la connexió entre especialistes per accelerar les visites i determinar el diagnòstic dels pacients. En pediatria d’urgència, per exemple, han connectat l’hospital de Sant Joan de Déu amb el de Berga per poder efectuar diagnòstics i que ni pacient ni metge s’hagin de desplaçar.

Una nova eina, que ja està en marxa als Estats Units i que aviat implementaran a Barcelona, és la dirigida al control de la diabetis a través d’aplicació mòbil, que informa la persona del seu estat de salut, li dona consells per a la millora i la connecta amb el professional de referència per evitar situacions de risc.

Teladoc Health està implementant un nou servei: les teràpies digitals, perquè “a vegades la medicació no és la solució”. A Alemanya ja s’ha legislat en aquest sentit. “Hem democratitzat l’accés a l’atenció sanitària”, rebla.

TELADOC HEALTH

Facturació
1.768 M€
Treballadors
4.000
Any de fundació
2002
Des de Barcelona es gestionen 1.500 treballadors de 24 països. D’aquests, 500 són a Catalunya, on l’empresa té un equip d’R+D de gairebé 50 professionals.
Punt de partida

Peces clau en l’engranatge

Carlos Nueno va cofundar i dirigir Advance Medical, proveïdor líder de serveis de salut global per a corporacions i asseguradores. Nascuda el 2000 a Barcelona, es va expandir per l’Amèrica del Nord, Europa i Àsia. Des del 2018 és una de les marques que formen part de Teladoc Health. Advance Medical i Nueno han estat determinants perquè la nord-americana s’instal·lés a Barcelona.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.