Jordi Cruz, Fina Puigdevall i Nandu Jubany, també al Fòrum
L’esdeveniment gastronòmic, que se celebra del 13 al 15 de març, oferirà un extens programa de monogràfics, concursos i demostracions amb la presència dels millors caps de sala internacionals
La xef Carme Ruscalleda, Jordi Cruz, Ada Parellada, Nandu Jubany, Fina Puigdevall i Marc Ribas son les últimes confirmacions al Fòrum Gastronòmic de Girona, que es farà del 13 al 15 de març al Palau de Fires i a l’Auditori de la ciutat. Aquestes últimes incorporacions se sumen a la llista d’estrelles que ja s’havien anunciat, com és el cas de Paco Pérez, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, Meritxell Falgueras, Raül Balam, Toni Gerez, Jeroni Castell, els germans Roca, Mauro Colagreco o Massimo Bottura, entre d’altres.
Tots ells participaran en diferents sessions demostratives al llarg dels tres dies de saló, un certamen que també ha programat diverses sessions monogràfiques per aprofundir en temes tan presents a les cuines i sales dels restaurants com ara l’steak tartar, el cheesecake, la cuina halal, la cocteleria i els destil·lats, cuina per a pacients oncològics o el moviment Bean to Bar, basat a cuidar tots els detalls del procés del cacau.
Zona d’exposició
La zona d’exposició s’ha dissenyat per facilitar la interacció entre empresaris i professionals, per descobrir nous potencials i les últimes tendències del sector gastronòmic, representades per empreses líders del sector, equipaments, serveis i distribució.
En aquesta zona de fira també hi haurà un espai per al col·lectiu de petits productors i artesans de producte exquisit, agrupats sota el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent.
Nova app
Una de les principals novetats del Fòrum serà la presentació d’una nova app, que oferirà tota la informació pràctica del saló, a temps real, amb el programa d’activitats, localitzacions, horaris, ponents... amb una destacada funcionalitat d’interacció i networking i amb l’emissió en streaming d’algunes de les sessions destacades.
Els professionals podran connectar-se des del mateix Fòrum o també des de qualsevol altre lloc del món, en un primer pas cap a convertir el Fòrum Gastronòmic de Girona en un saló internacional híbrid.
El futur del sector, a debat
El Fòrum posarà el focus en la formació, el talent i la innovació tecnològica aplicada a la gastronomia, amb referents del sector. Ho faran en el marc de les noves àgores temàtiques centrades en el món del vi (Àgora Bacus), les tècniques de cuina (Àgora Culinària), els dolços (Àgora Dolça), el servei (Àgora Sala) i la gestió empresarial (Àgora Empresa). I també es generaran diàlegs sobre àrees organitzatives dels restaurants i els seus proveïdors, per obrir debats entre professionals sobre les problemàtiques que afecten el sector, les tendències i les estratègies de futur.