Empreses

Natulim internalitzarà la producció de detergent en tires i fabricarà a Catalunya

La companyia, que ara produeix a la Xina i ven en línia, construirà una planta productiva el 2023 per donar resposta a un ambiciós pla de creixement

En breu, començaran a operar a França i a Portugal

Natulim, dedicada a la comercialització en línia de detergent ecològic biodegradable en tires, preveu internalitzar la producció i construir una fàbrica pròpia a Catalunya. Ara com ara, el seu detergent el manufacturen a la Xina i després el venen a través d’una plataforma pròpia de comerç electrònic, però per poder dur a terme l’ambiciós pla de creixement que han dissenyat volen apropar la fabricació l’any vinent. A mig termini, la firma planeja vendre a grans supermercats i ampliar considerablement la seva cartera de productes.

Lluís Montull i David Weiss, fundadors de Natulim expliquen que mentre han estat comercialitzant directament al consumidor a través del comerç electrònic o a botigues petites, produir a la Xina els ha funcionat, però el salt que suposa entrar en la gran distribució i ampliar la gamma de productes requereix un major control del procés productiu.

David Weiss recorda que quan van desenvolupar el seu propi producte no van trobar a Europa cap empresa que tingués capacitat per a elaborar el seu detergent en tires. “Es tracta d’un procés molt particular que necessita una maquinària molt especialitzada, i ja no quedava cap productor que no fos al sud-est asiàtic”, diu

Els fundadors de Natulim asseguren que amb el seu pla de creixement pretenen donar resposta a la forta eclosió que s’espera en el mercat de detergent ecològic. “Hi haurà un moment en què tot el producte de neteja serà ecològic, i aleshores, nosaltres ja tindrem un posicionament com a marca”, preveu Weiss.

Particularitat.

El detergent ecològic en tires que ha creat Natulim a més de ser lliure de parabens, fosfats, colorants, etc. redueix en un 100% la utilització de plàstic i d’envasos d’un sol ús, i la capsa on es presenta el producte és de material compostable i no pesa més de 100 grams. “Reduïm el consum de combustible en el transport i les emissions de CO2 en un 94%, en comparació amb els detergents líquids i en pols”, expliquen des de Natulim

L’altra particularitat amb què es va crear Natulim és l’original sistema de venda en línia. Tot i que es pot adquirir individualment, hi ha la possibilitat de compra per subscripció: cada mes i de manera automàtica es rep una caixa de detergent a casa. “Ara com ara tenim 20.000 subscripcions, de perfils molt diferents, des de senyores grans que amb aquest sistema eviten haver de carregar un envàs de detergent gran fins a d’altres que ens compren per una qüestió de sostenibilitat”, afirmen.

Internacionalització.

Entre les seves accions d’expansió del negoci més immediates hi ha la internacionalització. De fet, en breu, Natulim començarà a operar a França, on Lluís Montull ja s’ha instal·lat per engegar la comercialització del detergent ecològic.

Després de França preveuen vendre a Portugal i aspiren a acabaran el 2022 amb presència a tot Centreeuropa, principalment a països com Alemanya, Bèlgica i Holanda.

El fet de vendre directament al consumidor i interactuar a través de la plataforma en línia permet a Natulim conèixer de primera mà les necessitats del mercat i els punts forts del producte. “Els qui compren ens demanen altres tipus de producte de neteja i nosaltres els escoltem i fem planificació en funció de les seves propostes”, explica Montull.

Natulim, que neix com una plataforma de venda en línia, sap molt bé que el client digital valora molt més la personalització, i els dos fundadors s’ocupen particularment de garantir una atenció tan propera com sigui possible. “Tenim una cura molt especial en tots els missatges que ens arriben i volem fer d’aquesta proximitat i personalització el nostre valor afegit”, explica Montull.

L’equip de Natulim està format per cinc persones, incloent els dos fundadors, i dos estudiants en pràctiques per a les tasques de màrqueting.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.