Gran angular

El sector del packaging es va mantenir estable durant la pandèmia

Segons un estudi de Packaging Cluster, l’impacte de la Covid-19 en el volum de negoci a Catalunya no va arribar a l’1%

El sector del packaging a Catalunya va mantenir estable el volum del seu negoci durant l’any de la pandèmia, el 2020, amb una xifra de 9.138 milions d’euros, només un 0,96% de reculada respecte de l’any anterior (9.469 milions), i dins d’un entorn econòmic en què el PIB català va davallar un 11,5%, mentre que l’industrial va caure un 9%.

Segons Martina Font, presidenta del Packaging Cluster, que ha fet pública la dada en un informe estratègic sobre l’impacte de la Covid-19 en el sector, “les xifres posen de manifest la solidesa i l’estabilitat d’un sector que s’ha consolidat com a fonamental per al desenvolupament d’una economia i una societat sostenibles.”

Les 723 empreses del sector a Catalunya representaven un 4,08% del PIB el 2020, any en què van generar 372 nous llocs de treball gràcies a 90 de les companyies principals, que aglutinen un 44% del total de la facturació del sector. Aquestes companyies van mantenir un rendiment econòmic gairebé idèntic al de l’any anterior (-0,02%); van reduir el seu endeutament en un 1,29% i van contractar un 4,16% més de personal.

Val a dir que les empreses del sector han hagut de patir durant els dos darrers anys l’increment del cost de les matèries primeres, en especial el preu del PET, que ha passat de valdre 900 euros la tona, el quart trimestre del 2020, a 1.400 euros, el segon trimestre del 2021. Pel que fa al paper kraft, l’augment ha estat d’u8n 47,8% i el del paper reciclat, un 45,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.