Gran angular

El sector de l’energia manté la tendència de creixement

El Baròmetre del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya revela que un 74% de les empreses van augmentar les vendes durant l’any passat

El sector empresarial de l’energia es manté en el sender del creixement: l’enquesta del Baròmetre 2021 del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) revela que un 74% de les empreses ha augmentat la facturació, mentre que fins a un 50% ha augmentat la seva plantilla.

L’enquesta també revela que un 58% de les empreses preveuen augmentar el nombre de treballadors durant el 2022, mentre que un 82% dels enquestats tenen la perspectiva d’incrementar el volum de negoci.

Aquest baròmetre s’elabora a través d’una enquesta que s’adreça al conjunt de socis del CEEC i organitzacions del sector. La presidenta del Clúster de l’Energia Eficient, Esther Izquierdo, afirma que “el sector de l’energia és clau a nivell estratègic per a la recuperació econòmica del nostre país, especialment després de la pandèmia.”

Si s’analitza la inversió en R+D+i, un 72% dels enquestats ha respost positivament a la pregunta si durant aquest any 2022 es llançaran nous productes i serveis al mercat, el que suposa un clar augment de les intencions per al 2022 respecte a les respostes que es van donar durant el 2021.

Respecte al paper que tenen els fons Next Generation, el sector veu que hi ha informació sobre les ajudes però poca concreció per poder presentar projectes. D’altra banda, es reclama una simplificació dels processos i tràmits administratius i en un segon terme, implementar estímuls fiscals, així com impulsar la col·laboració publico privada.

Segons el baròmetre del CEEC, els subsectors amb més projecció són, en primer lloc, les energies renovables i l’autoconsum i, en segon lloc, la digitalització de l’energia, seguida de l’eficiència energètica a la indústria, la mobilitat sostenible i l’hidrogen verd, que apareix per primer cop com un àmbit amb un elevat potencial de creixement per part dels participants en aquest Baròmetre.

L’anàlisi de l’impacte que ha tingut la pujada de preus de l’electricitat indica que no hi ha hagut una afectació substancial en l’activitat dels enquestats. Davant de les possibles incerteses dels mercats, i en relació als problemes que ha patit la indústria per accedir a matèries primeres i/o components, els socis del CEEC indiquen que fins al moment i de forma general no els ha afectat, tot i que, entre aquells que sí es veuen afectats es troben especialment els instal·ladors i els fabricants d’equipament per a sectors com el fotovoltaic, als que la crisi de matèries primeres o components els ha afectat intensament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.