Societat

Línia d’ajuts a Barcelona per socórrer les víctimes

L’Ajuntament posa 320.000 euros a disposició d’entitats que hi treballen

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una convocatòria d’urgència per valor de 320.000 euros que es destinaran principalment a les entitats que ja treballen sobre el terreny atenent víctimes civils de la guerra a Ucraïna. La convocatòria també vol ajudar entitats que estiguin en països fronterers especialment afectats per l’èxode de refugiats. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, va explicar ahir que l’objectiu de la convocatòria és crear un “pont humanitari” entre Barcelona i Ucraïna.

La mesura està acompanyada també de la posada en marxa d’un portal web que serveixi per canalitzar l’ajuda econòmica i de recollida de material d’emergència.

Segons va explicar el consistori, els projectes que es presentin a la convocatòria rebran un màxim de 80.000 euros i l’import de la subvenció no podrà excedir del 80% del cost total de la intervenció. Les sol·licituds es poden presentar entre el 17 i el 23 de març i els projectes s’hauran d’executar abans que acabi el 2022.

D’altra banda, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, es va posar ahir a disposició dels ajuntaments per facilitar l’acolliment de persones refugiades a causa de la invasió russa d’Ucraïna. En una declaració institucional acordada per tots els grups polítics que integren la Diputació, Marín va condemnar “enèrgicament” l’agressió militar i va manifestar la solidaritat amb les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.