Cinema

Límits de la ment

Avui arrenca la 5a edició del festival de cinema Brain Film Fest, que posarà el focus en la tecnologia i les fronteres del cervell humà

El Brain Film Fest , festival internacional de cinema dedicat al cervell que se celebra entre avui i el 20 de març al CCCB, posarà el focus en el moment històric que vivim, en què la tecnologia està obligant a cartografiar novament les possibilitats i els límits del cervell humà. La cinquena edició del certamen, promogut per la Fundació Pasqual Maragall, lliurarà un premi honorífic a l’actriu Carme Elias en la cerimònia de cloenda.

L’objectiu d’aquest nou guardó anual és distingir una persona del món de la cultura que amb la seva obra hagi exercit una influència significativa en l’imaginari col·lectiu sobre les temàtiques del cervell. En aquest sentit, l’organització destaca no només la carrera prolífica de Carme Elias en cinema, televisió i teatre, sinó també la seva participació en films com ara La distancia más larga i Quién te cantará o l’obra teatral El dret d’escollir, que “han aportat un retrat punyent però imprescindible de la naturalesa humana abordant temàtiques com ara l’acceptació de la mort com a part essencial de la vida, la pèrdua de la memòria i la identitat”.

El film de clausura del festival és el darrer treball de Carme Elias, la pel·lícula Las consecuencias, de Claudia Pinto, premiat en el Festival de Màlaga 2021. El Brain Film Fest s’inaugura avui amb Supernova. El cineasta Albert Solé, director del Brain Film Fest, descriu aquesta pel·lícula com “una road-movie molt emotiva que s’ha vist molt poc, que proposa un joc de talents entre Stanley Tucci i Colin Firth al voltant d’una parella homosexual i com afronta el fet que a un d’ells li diagnostiquen Alzheimer”.

Demà es projectarà Tres, pel·lícula premiada amb el Gaudí i el Goya al millor so, seguida d’un col·loqui amb el seu director, Juanjo Giménez, l’actor Miki Esparbé i el seu dissenyador de so, Oriol Tarragó. La programació inclou un total de 13 llargmetratges, alguns dels quals aniran seguits de col·loquis, 18 curtmetratges i 18 microcurts a concurs, nou debats i sis tallers. Tots els films estan relacionats amb diferents aspectes del cervell humà i les malalties mentals.

El jurat del 12è Premi Solé Tura, que reconeix la millor obra sobre temàtiques del cervell, està format per l’actriu, guionista i directora Leticia Dolera; l’actriu, cantant i productora Silvia Marsó; l’investigador de la Fundació Pasqual Maragall Juan Domingo Gispert, i la psicòloga i terapeuta ocupacional Isabel López.

El Brain Film Fest enllaça per temàtica amb dues de les exposicions que el CCCB presenta durant aquest any: Francesc Tosquelles. Com una màquina de cosir en un camp de blat i Cervell(s).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.