Gran angular

Recomanen als inversors en borsa una gestió diària en valors determinats

GVC Gaesco estima que el risc d’estagflació pot provocar altes volatilitats als mercats europeus

Els analistes recomanen als inversors, en aquest context incert arran de l’agressió militar de Rússia a Ucraïna, dur a terme una estratègia de gestió activa diària d’uns valors determinats, i afrontar la inversió a llarg termini de forma progressiva.

Segons afirma Victor Peiro, director general d’Anàlisi de GVC Gaesco Valores, hi ha un risc real d’estagflació: “no és segur que s’esdevingui, tot dependrà de la durada del conflicte. És probable que es mantingui en un entorn real limitat, tot i que pròxim a Europa, i això es tradueix en altes volatilitats en diversos valors.” És per això que en aquesta estratègia de gestió activa, dia a dia, cal centrar-se en alguns valors, per tal d’equilibrar el risc i tenir cura de la rotació, tot evitant així pèrdues importants.

En el sector bancari, la recomanació és Bankinter que, a banda dels bons resultats del 2021, presenta la qualitat de no tenir exposició directa a actius russos o ucraïnesos.

Cellnex Telecom destaca en el sector tecnològic per un preu objectiu que té un potencial superior a la meitat dels seus preus actuals. A més, està pendent d’una operació a Alemanya que el podria situar com a gran consolidador del mercat.

Solaria, en el sector energètic, té molt potencial ara que Europa és conscient de la importància de l’energia autòctona. A més, la seva cartera de projectes comença a generar un Ebitda molt significatiu: el 2021 va augmentar un 90%. També en aquest àmbit hi ha Enagás, que pot aprofitar la recuperació de la demanda de gas a Espanya i els EUA, a més de la bona marxa de les filials internacionals.

A nivell europeu, una bona tria és Saint Gobain, ara líder de la reforma energèticament eficient en la construcció, i que va aconseguir un considerable augment del benefici net l’exercici passat. Del sector alimentari hi ha Nestlé, amb una gran capacitat per generar un creixement orgànic sostenible de vendes. En telecomunicacions, apareix Prysmian com a opció interessant, amb un creixement a llarg termini assegurat. En energia, la gestora de xarxes de gas i electricitat portuguesa REN, destaca per l’atractiva rendibilitat per dividend i per la capacitat de mantenir beneficis de manera estable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.