Societat

economia

Barcelona dóna impuls a l’ocupació de qualitat a una seixantena d’entitats

El pacte té vigència fins el 2030 i té com a objectiu reduir la temporalitat

L’Ajuntament de Barcelona ha signat un acord per fomentar l’ocupació de qualitat amb una seixantena d’entitats que es dediquen a aquest àmbit. El pacte té vigència fins al 2030 i té com a objectiu reduir la temporalitat i les desigualtats del mercat de treball. Preveu potenciar els contractes de qualitat i generar oportunitats i més estabilitat en l’àmbit laboral i estableix plans d’acció biennals adaptats a les tendències del mercat. L’última estratègia per a l’ocupació va acabar el 2020, i el 2021 ha estat centrat en les mesures urgents per fer front a les conseqüències de la pandèmia, amb programes, recursos i serveis, alguns dels quals continuen vigents a través de Barcelona Activa.

El primer pla biennal, 2022-2023, té com a reptes importants la reducció de l’atur de llarga durada i de l’atur juvenil, tenint en compte els paràmetres competitivitat, sostenibilitat i equitat que marca el full de ruta Barcelona Green Deal. Alhora, adoptarà mesures en el marc dels projectes Next Generation, programes europeus i actuacions municipals en sectors estratègics. Segons subratlla l’Ajuntament, tots els agents signants són “per primera vegada” corresponsables i han adquirit el compromís en la consecució dels objectius i en la millora del mercat laboral en aquesta dècada. És un “espai de cocreació” de les polítiques d’ocupació a Barcelona que té com a reptes l’atur de llarga durada, l’atur juvenil i les desigualtats educatives, la temporalitat, la precarietat i bretxes salarials per qüestions de gènere o territorialitat, les condicions laborals i l’avaluació de les polítiques d’ocupació, entre d’altres.Alhora, el consistori destaca que les línies estratègiques tenen “majors sinèrgies i interaccions” amb les empreses perquè les mesures ocupacionals “han d’anar acompanyades amb el foment de la competitivitat empresarial”. Dins les accions previstes s’inclouen les activitats en règim d’autònom, les emprenedores i l’impuls de la generació de perfils laborals híbrids, passant per un paper transformador de les empreses en matèria de qualitat de l’ocupació.El grup promotor de l’acord té com a objectiu que la ciutadania estigui “més preparada” per fer front als reptes actuals, com ara, la formació tecnicoprofessional adaptada a les necessitats de les empreses, el valor dels oficis, les oportunitats de la diversificació de l’economia tant a sectors tradicionals, madurs com emergents, i l’impuls de processos d’acreditacions de competències. Alguns dels temes que recull el nou acord són la bretxa de gènere, els índexs ocupacionals, la conciliació i organització del temps a les empreses, i les condicions de treball i salut dels treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.