Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia ja controla el 80% de la regió de Lugansk

Abans de la invasió russa, Ucraïna dominava el 80% del territori

Zelenski nega haver rebut cap document per part del Kremlin

Fracassa el corredor humanitari de Mariúpol

El governador de la regió de Lugansk, a l’est d’Ucraïna, ha assegurat que les tropes russes controlen el 80% del seu territori. Abans que Rússia envaís el país el passat 24 de febrer, el govern de Kíiv controlava el 60%.

El governador, Serhiy Haidai, ha dit que els russos, després d’apoderar-se de la petita ciutat de Kreminna, amenacen ara les ciutats de Rubizhne i Popasna, i ha instat tots els residents a abandonar la zona immediatament.“Els ocupants controlen només parts d’aquestes ciutats, incapaços d’arribar als centres”, ha dit Haidai a través de Telegram.

D’altra banda, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, nega haver rebut cap document per part del Kremlin sobre una solució negociada del conflicte.“No he sentit res, no he vist res. Estic convençut que no ens han entregat res”, ha dit el mandatari ucraïnès que ahir rebia la visita del president del Consell Europeu, Charles Michel.

La situació a la ciutatassetjada de Mariúpol cada vegada és més desesperada. El corredor humanitari que s’havia previst per ahir, que pretenia evacuar de la ciutat a 6.000 civils amb 90 autocars, va fracassar perquè els combats no es van aturar. De moment, la resistència ucraïnesa resisteix però des del bàndol rus asseguren que la conquesta de la ciutat és qüestió d’hores. És el cas del president de Txetxènia, Ramzan Kadyrov, que ha assegurat que “és qüestió d’hores”. Kadyrov és un fidel aliat a Putin i les forces txetxenes estan lluitant al costat de l’exèrcit rus a Mariúpol. “Abans de l’hora de dinar o just després Azovstal (la central on s’han atrinxerat les forces ucraïneses i on també hi ha civils) estarà completament sota control rus”, ha assegurat Kadyrov.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.