Política

Estat francès

Macron avisa que el programa de Le Pen comporta un risc de guerra civil

El president sortint considera que les propostes de la ultradretana són contràries al laïcisme francès

El candidat liberal fa campanya Saint-Denis, on l’esquerrà Mélenchon va recollir el 61% dels vots a la primera volta

El president francès i candidat a la reelecció aquest diumenge, Emmanuel Macron, ha alertat aquest dijous que el programa de la seva rival, la ultradretana Marine Le Pen, comporta el risc d’“una guerra civil” a França.

En una visita tres dies abans de la votació de diumenge a Saint-Denis, un dels bastions de l’esquerra a la perifèria de París, Macron ha incidit en les mesures contra la immigració de Le Pen, l’endemà d’haver debatut sobre aquesta qüestió en el cara a cara televisiu dels candidats a la segona volta.

Macron ha posat com a exemple el cas d’una dona marroquina en situació regular, treballadora en un hospital i amb dos fills. “A aquesta jove dona [la política de Le Pen] l’expulsarà del seu habitatge social i se li retiraran totes les ajudes socials”, ha criticat.

I és que segons ell, el de Le Pen és “un programa de guerra civil i de discòrdia, si s’aplica de debò”. A més, l’ha titllat de “incoherent”.

El candidat a la reelecció ja ha alertat del perill d’una guerra civil en el debat electoral, quan la candidata de la ultradreta ha defensat una llei per prohibir el vel islàmic a espais públics com els transports o els carrers. A França, l’ús de símbols religiosos ja està restringit a les escoles o altres espais oficials).

El cap d’Estat i candidat ha estimat que aquesta mesura és contrària al principi de laïcisme republicà.

A Saint-Denis, una ciutat d’uns 100.000 habitants al nord de París on l’esquerrà Jean-Luc Mélenchon va recollir un 61% dels vots en la primera volta del 10 d’abril, Macron ha buscat atreure els electors d’aquest candidat i mobilitzar als abstencionistes.

El dirigent liberal ha negat les acusacions d’“arrogància” per la seva postura al debat davant Le Pen i ha afirmat que està en contacte amb la gent del carrer “tots els dies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.