Política

Colau tornarà al jutjat per sancionar una immobiliària

L’Audiència de Barcelona fa investigar l’alcaldessa i dos regidors acusats per un fons d’inversió de prevaricació i coaccions

L’Ajuntament nega pressions per fer cedir habitatges per a lloguer social

L’Audiència de Barcelona ha fet marxa enrere en la decisió d’un jutjat d’instrucció de Barcelona i ordena citar a declarar l’alcaldessa Ada Colau que acudirà a la ciutat de la justícia una altra vegada després de la declaració que ja hi va fer el març passat.

El nou cas arrenca d’una querella presentada pel grup Vauras Investiments que acusa l’acaldessa, els regidors Marc Serra, Lucía Martín i la tècnica Fuentsanta Alcalá de coaccions i prevaricació administrativa. Aquesta querella va ser arxivada i els querellants van recórrer a l’Audiència de Barcelona que ara els ha donat parcialment la raó. Els investigats hauran de declarar pels delictes de coaccions i prevaricació administrativa.

Segons el text de la querella des de l’Ajuntament es va forçar l’empresa a cedir habitatges de la seva propietat per destinar-los a lloguer social amb l’amenaça que si no ho feien així se’ls denegaria les llicències administratives.

Des dels querellants també se sosté que l’equip de govern no juga net perquè dóna suport al moviment okupa i ho argumenten en base a unes declaracions fetes en el seu dia per la regidora Martín.

L’Audiència rebutja, però, que Colau hagi de declarar pels delictes de suborn, revelació de secrets, tràfic d’influències i usurpació d’atribucions.

En una compareixença davant els mitjans amb Lucía Martín i l’advocat Àlex Solà, el regidor Marc Serra ha negat cap irregularitat. “A aquest fons d’inversió no se li va dir res més que el contingut de la llei, se’l va requerir per aplicar la llei i com que no va obeir la llei, se li va incoar un procediment sancionador”, ha dit Serra.

Per la seva part, Lucía Matín ha assegurat que “el que busquen és acoquinar les administracions públiques perquè no duguin a terme la defensa del dret a l’habitatge”. Segons dades donades per l’executiu municipal, l’Ajuntament va arribar a iniciar fins a sis expedients sancionadors a Vauras, que en total sumen la xifra de 417.000 euros. En cap cas es va arribar al topall possible en cada sanció, que és de fins a 90.000 euros. Així, d’acord amb la regidora Martín, les sancions van ser “proporcionades”.

Judicialitzar la política

Des de les files d’ERC en un breu comunicat es mostraven sorpresos perquè l’Audiència de Barcelona contradigui la Fiscalia en una causa que ja havia quedat arxivada. “Estem al costat dels treballadors de la casa. I lamentem que de nou es judicialitzi la política si és per temes ideològics”.

LA XIFRA

417.000
L’import de les multes que es van imposar al fons Vauras quan el 2019 es va negar a oferir lloguer social


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.