Política

Aragonès exigeix “transparència” en l’afer d’espies

El President critica unes declaracions a la defensiva de la ministra Margarita Robles

El president català, Pere Aragonès, ha deixat clar aquest vespre que solament acceptarà “explicacions clares” sobre el cas d’espionatge i, en aquest sentit, ha carregat contra la ministra de Defensa, a la qual ha retret les seves “declaracions buides” i ha avisat que “el respecte a la legalitat es demostra amb transparència”.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha insistit avui que el CNI actua “amb el més absolut respecte a la legalitat vigent” i ha apuntat que ni ella “ni ningú” pot fer una declaració “sobre el que fa el CNI, perquè estaríem vulnerant la llei”.

Però en un missatge a través de Twitter, Aragonès ha criticat amb contundència aquestes paraules de Robles sobre el cas de presumpte espionatge polític a una seixantena de dirigents independentistes a través del sistema Pegasus: “La ministra del CNI no pot excusar-se amb declaracions buides i apel·lacions a la confidencialitat incontrastable”.

“El respecte a la legalitat es demostra amb transparència. Només acceptarem explicacions clares i l’assumpció de responsabilitats. Anirem fins al final”, ha assenyalat Aragonès.

I és que les paraules de la ministra han causat “indignació i malestar” al Palau de la Generalitat, segons han explicat a EFE fonts del govern català, que consideren que Robles ha d’oferir explicacions clares, en lloc d’argumentacions “retorçades” i sense contingut.

Segons aquestes fonts, les declaracions de la titular de Defensa “no sumen” i fins i tot resulten “contraproduents”, ja que l’executiu català considera que a més van en línia contrària de la posició expressada ahir a Barcelona pel ministre de Presidència, Félix Bolaños, després de la seva reunió amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.

Bolaños va anunciar ahir diumenge quatre iniciatives per “esclarir els fets”, entre elles obrir un “control intern” del CNI, “desclassificar” documents i constituir en breu la Comissió de Secrets Oficials del Congrés, que porta dos anys sense constituir-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.