Política

La CE rep la ultradreta espanyola

El vicepresident Schinas es reuneix a Brussel·les amb Vox per parlar d’immigració

El polític grec és proper al PP

Brussel·les obre les portes a la ultradreta espanyola. El vicepresident de la Comissió Europea per a l’Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas, va rebre ahir una delegació de Vox formada pels eurodiputats Jorge Buxadé i Hermann Tertsch, així com pel portaveu del partit a Catalunya, Ignacio Garriga, que hores abans criminalitzava els estrangers vinculant la delinqüència a Barcelona amb la immigració.

Precisament, Schinas es va reunir amb ells per parlar d’afers migratoris i, sense complexos, va publicar una imatge amb els tres ultres a les xarxes socials. “Sempre disponible per debatre sobre immigració, tema complex que no es presta a anàlisis simplistes”, deia Schinas per defensar la trobada amb Vox, que al matí havia denunciat en una roda de premsa la “inseguretat” en “alguns barris de Barcelona” sense concretar a quins es referia.

El vicepresident grec de la CE és molt afí al PP espanyol, que acaba de formar govern amb Vox a Castella i Lleó just quan Alberto Núñez Feijóo agafa les regnes del partit. “La seva elecció com a president és una excel·lent notícia per al futur que ens espera, a Europa estarem tots al seu costat”, va dir Schinas en l’últim congrés del PP a Sevilla.

Schinas ha fet un favor a Feijóo fotografiant-se obertament amb els seus socis d’extrema dreta. I no només això. De cara a les noves polítiques migratòries de la Unió Europea, el grec va escoltar les queixes de Vox sobre la “invasió massiva d’immigració il·legal promoguda pels caps instal·lats a la Generalitat i els socis del govern espanyol”. “Les nostres propostes per a una política europea estan sobre la taula. Avançarem amb decisions i no amb titulars”, va dir Schinas, un dels vuit vicepresidents que té la CE.

La catifa vermella que va posar ahir aquest alt dirigent europeu a la ultradreta va ser un tràngol per a l’equip de comunicació de l’executiu comunitari dos dies després de celebrar la derrota de Marine Le Pen a França. El servei de premsa va haver de mantenir silenci total malgrat la insistència des de feia dies dels periodistes per confirmar la reunió d’ahir, que ja havia anunciat Vox.

En la rutinària roda de premsa del migdia, la portaveu responsable de migracions, Anitta Hipper, va assegurar que Schinas rep membres “de tots els grups i de l’espectre polític”, però no podia admetre que s’estava fent en aquell mateix moment perquè el gabinet del vicepresident no els ho havia dit. Hores després, va ser Schinas qui va piular la imatge de la trobada.

La colíder del grup de l’Esquerra a l’eurocambra Manon Aubry va acusar ahir la CE de “banalitzar” la ultradreta amb aquesta reunió. “Les idees d’extrema dreta progressen al més alt nivell a les institucions de la UE”, va alertar. Per això, va exigir a la presidenta de l’executiu europeu, Ursula von der Leyen, que “reaccionés” per haver desdibuixat el cordó sanitari als ultres.

LA FRASE

Les idees d’extrema dreta progressen al més alt nivell a les institucions de la UE
Manon Aubry
colíder del grup de l’Esquerra a l’Eurocambra


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.