Política

‘Catalangate’

Robles justifica l’espionatge a l’independentisme

“Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució, quan declara la independència?”, ha dit en una resposta a la CUP sobre el ‘Catalangate’

La ministra de Defensa suggereix que si es constitueix la comissió de secrets oficials hi hauran “sorpreses”

La ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, ha justificat aquest dimecres al Congrés l’espionatge a l’independentisme.

“Què ha de fer un Estat? Què ha de fer un govern quan algú vulnera la Constitució? Quan algú declara la independència? Quan algú talla les vies públiques i realitza desordres públics? Quan algú té relacions amb dirigents polítics d’un país que està envaint Ucraïna?”, ha expressat en la seva última rèplica a una pregunta de la diputada de la CUP Mireia Vehí sobre quin paper han tingut els serveis secrets espanyols en el ja anomenat Catalangate.

Robles ha afirmat que hi ha “una mica d’hipocresia” en la reacció de l’independentisme a aquest afer perquè, segons ella, ja li va “va molt bé en aquest moment aparèixer com a víctimes”. “Quan es pirategen organismes com el SEPE, que impedeixen que els treballadors puguin cobrar, o piratejos de telèfons de ministres, no li he escoltat dir res”, ha retret. “No els he vist mai defensar els principis bàsics de l’Estat de dret ni els drets i llibertats de tots els ciutadans. I això és el que fa el govern, defensar els drets d’absolutament tots els ciutadans”, ha reblat.

La titular de Defensa ha defensat que el seu govern és el que més “ha apostat pel diàleg i el compliment de la legalitat”. En aquest sentit, ha instat els afectats per l’espionatge amb el programa Pegasus a anar als tribunals “si tenen dubtes”. “En un estat de dret són els jutges si hi ha o no espionatge”, ha sentenciat.



En una resposta anterior al diputat del PNB Aitor Esteban, Robles ha criticat que es facin “atribucions sense cap material probatori” per imputar “no sé quins 63 espionatges, en base a no sé quin informe, en base a no sé quin mitjà de comunicació”. “Això ataca qualsevol principi bàsic d’un Estat de dret. Presenti vostè les proves”, ha reclamat.  

Sobre el motiu pel qual el govern no pot donar explicacions al Congrés sobre l’ús del programa Pegasus per part de l’Estat, Robles ha al·legat que “tot allò relatiu al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), els seus mitjans i personal té una protecció legal”. 

En aquest sentit, ha manifestat el seu “orgull” pel CNI i ha defensat que “tots els organismes” de l’Estat espanyol “compleixen estrictament la legalitat” i estan “compromesos amb l’Estat de dret des de fa moltíssim”. Robles ha augurat que molts dels que “donen lliçons hauran de callar” quan el CNI pugui aportar tota la informació a la comissió de secrets oficials del Congrés.

És per això que ha advocat per constituir aquest organisme parlamentari perquè la directora del CNI pugui donar “les explicacions necessàries”. “Tant de bo constituïm aviat aquesta comissió i puguem parlar de Pegasus sí, Pegasus no. Ja li dic que molts es quedarien sorpresos”, ha apuntat.

Seguiu en directe el ple del Congrés:



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.