Política

Estat espanyol

El Suprem admet a tràmit el recurs de Pérez de los Cobos contra el seu cessament com a cap de la Guàrdia Civil a Madrid

El contingut de la interlocutòria es coneixerà en els propers dies

L’anunci suposa que l’alt tribunal revisarà la sentència de l’Audiencia, que va avalar la seva destitució

El Tribunal Suprem (TS) espanyol ha admès a tràmit el recurs de cassació interposat pel coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos contra la sentència de l’Audiència Nacional (AN) del setembre passat, que va concloure que la destitució com a cap de la comandància de la Guàrdia Civil de Madrid s’ajustava a dret.

La Secció Primera de la Sala del Contenciós Administratiu ha avançat aquest dimecres la decisió de la interlocutòria d’admissió, el contingut de la qual es coneixerà en els propers dies. En tot cas, l’anunci del Suprem suposa que l’alt tribunal revisarà la resolució de l’Audiència.

Pérez de los Cobos –que va ser el coordinador del dispositiu policial contra l’1-O- va ser cessat al maig del 2020 per la “pèrdua de confiança” en ell del ministeri de l’Interior, després de la filtració als mitjans de comunicació d’una investigació sobre la manifestació del 8-M d’aquell any i el suposat paper que hauria tingut en els contagis de la Covid-19.

En un primer moment, el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va atribuir el cessament a raons d’organització internes i el va desvincular d’aquest informe, si bé més endavant va matisar que tenia a veure amb la filtració del document als mitjans.

El Jutjat Central del Contenciós Administratiu número 8 de l’Audiència Nacional va anul·lar el cessament del coronel en entendre que si hagués informat de les actuacions sobre el 8-M als seus superiors podria haver incorregut ell en un “il·lícit penal”.

No obstant, la Sala del Contenciós de l’Audiència va revocar aquesta decisió en considerar que el cessament estava fonamentat en la pèrdua de confiança per no informar sobre la causa per la manifestació del 8-M i, per tant, és ajustat a dret.

Després del seu cessament com a cap de la Guàrdia Civil a Madrid, Pérez de los Cobos va ser destinat a petició pròpia en comissió de serveis a la Intervenció Central d’Armes i Explosius a Madrid, que depèn de la prefectura d’Armes, Explosius i Seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.