Política

estat espanyol

POLÍTICA

Errejón, a judici acusat d’haver donat una puntada de peu

El diputat de Més País serà jutjat per un presumpte delicte lleu de maltractament

Errejón: “M’han acusat d’una mentida”

El líder de MÉS País, Íñigo Errejón, ha declarat aquest divendres a les portes del seu judici que el ciutadà que el va denunciar per haver-li propinat una puntada de peu el 2021 el va acusar “d’una mentida” i s’ha mostrat “absolutament convençut” que amb les seves explicacions posarà fi a un procés que ha estat “massa llarg”.

El diputat ha arribat cap a les 9.40 hores als jutjats madrilenys de Plaça de Castella, on s’ha d’enfrontar a un judici acusat d’un delicte lleu de maltractament, que comporta pena de multa, arran de la denúncia d’un ciutadà que ell ha qualificat de “extrema dreta”.

“Em van acusar d’una mentida i avui li poso fi”, ha reiterat Errejón davant els periodistes que l’esperaven en arribar, als quals ha manifestat les seves “ganes” que tot això acabi alhora que ha lamentat que el que considera una “ mentida” s’hagi arrossegat “massa temps”.

A la pregunta de si considera que hauria de dimitir, Errejón ha respost que està “absolutament convençut” que diu la veritat i que té “l’absoluta certesa que això s’acaba aquí”, encara que li hagués agradat que s’acabés abans. La denúncia va ser presentada a la policia per un home de 67 anys que acusa el diputat de picar-li una puntada després de negar-se a fer-se una foto amb ell el 2 de maig del 2021 al barri madrileny de Lavapiés.

La magistrada instructora del cas va obrir diligències arran de l’atestat policial i va prendre declaració al denunciant, que en va ratificar la versió, A a més d’un testimoni que també li va donar suport. Així, l’assumpte va acabar derivant en un judici que se celebra avui.

La vista estava fixada el 25 de gener passat, però va acabar sent suspesa després que la titular del Jutjat d’Instrucció número 16 de Madrid, Margarita Valcarce, plantegés si s’havia d’abstenir en haver portat ella la investigació del cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.