Política

Bou denuncia a la Fiscalia la crema del cotxe

Mossos manté que “tot apunta” a un foc accidental

El regidor del PP diu que el vehicle havia passat una revisió

El cas del cotxe cremat del regidor Josep Bou, president del grup del Partit Popular, ja s’ha judicialitzat. Un portaveu del regidor va explicar ahir a aquest diari que al matí Bou va posar els fets en coneixement de la Fiscalia i que a la tarda tenia previst anar als Mosos d’Esquadra.

Bou ha donat aquest pas tot i que els Mossos ja van informar diumenge que l’incendi que va cremar el motor i part de la carrosseria del vehicle del regidor no es va originar en cap acte criminal. Va ser el mateix Bou que dissabte va fer conèixer el sinistre donant a entendre que era un acte provocat per algú que vol condicionar la seva acció política. “Ningú em detindrà en el compliment del meu deure i el treball”, deia Bou a Twitter.

El regidor també deia que “esperaré l’atestat policial”, però un cop rebut aquest no ha quedat conformat. “Tot apunta que és accidental”, repetia ahir una portaveu dels Mossos en la mateixa línia del que ja es deia diumenge, però Bou no hi està conforme i insisteix en la idea d’acte criminal. Per defensar aquesta teoria, el regidor va fer saber ahir que el seu vehicle de marca Mercedes havia passat fa poc una revisió rutinària al taller sense trobar-hi cap problema.

El foc en el motor del vehicle es va declarar dissabte al matí al carrer de Ceuta, al barri d’Horta, i al costat d’una escola on en aquell moment no hi havia ningú perquè era festiu. Bou anava acompanyat d’una altra persona i es dirigia a un acte del partit. El regidor Bou no fa servir escorta, i aquell dia tampoc en portava.

LA FRASE

Un càrrec públic no hauria de generar falses alarmes, ni difondre ’fakenews’
Ada Colau Alcaldessa de Barcelona

Crítiques, burles, rebuig

L’anunci de Bou fent passar per un fet de caràcter delictiu un accident mecànic ha generat aquest cap de setmana, i ahir encara, un allau de reaccions. El regidor ha rebut moltes crítiques per haver tergiversat els fets. Les xarxes s’han tornat en contra seva posant-lo com exemple de les mentides que, tantes vegades, s’han construït des de l’espanyolisme per atacar els seus adversaris polítics.

Les crítiques també s’han deixat sentir en el terreny polític, i una de les més contundents ha estat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Un càrrec públic no hauria de generar falses alarmes, ni difondre ’fake news’, i especialment en el cas d’un regidor de Barcelona no hauria d’atacar de forma tan irresponsable la reputació de la ciutat amb insinuacions” va dir l’alcaldessa. Bou es defensa dels atacs dient que havia rebut amenaces que li deien que vigilés sota el seu cotxe i que en alguna ocasió ja havia patit el trencament dels vidres i la punxada d’alguna roda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.