Societat

Àfrica

Almenys 44 emigrants moren en el naufragi d’una pastera al sud d’El Aaiun

Els dotze supervivents han estat arrestats per les autoritats del Marroc

Salvament Marítim rescata una cinquantena d’immigrants davant les costes andaluses

Almenys 44 emigrants han mort ofegats aquest diumenge a les costes de la ciutat atlàntica del cap Bojador, a l’oest del Sàhara Occidental i a 190 km al sud d’El Aaiun, quan intentaven arribar en una pastera a les Illes Canàries.

La portaveu del col·lectiu de defensa dels immigrants Caminando Fronteras, Helena Maleno, ha explicat a través de les xarxes socials que set cossos han estat rescatats i traslladats al dipòsit de cadàvers i la resta encara són a la mar.

Dotze emigrants més que navegaven a l’embarcació sinistrada han sobreviscut al naufragi i han estat arrestats per les autoritats del Marroc.

L’activista no ha revelat les nacionalitats de les víctimes, ni si entre aquestes hi ha dones i nens.

El passat 11 de març van morir en un incident similar més de 40 emigrants subsaharians, entre els quals dones i nadons, a les costes de la ciutat atlàntica de Tarfaya, al sud del Marroc.

Les autoritats marroquines no s’han pronunciat fins ara sobre el naufragi d’avui, si bé la majoria de vegades aquests incidents es registren sense que existeixi una comunicació oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.