Empreses

La nord-americana VeriSIM Life adquireix la catalana Molomics

Molomics, ubicada al Parc Científic de Barcelona, està especialitzada en la recerca de tecnologia que s’aplica al disseny de fàrmacs innovadors

L’start up catalana Molomics, especialitzada en l’R+D de tecnologies deep tech aplicades al disseny de fàrmacs innovadors, acaba de ser adquirida per la biotecnològica estatunidenca VeriSIM Life.

En virtut de la transacció, l’import de la qual no ha transcendit, la gran majoria d’accionistes rebran també participacions en VeriSIM Life, que va aixecar 15 milions de dòlars (uns 14,4 milions d’euros) en una ronda Sèries A el passat mes de gener.

Molomics és l’últim cas d’èxit d’un projecte emprenedor desenvolupat a l’ecosistema del Parc Científic de Barcelona. Creada l’any 2015 per Jascha Blobel (CEO), Giovanni Cincilla (CSO) i Simone Masoni, (CTO), la majoria del seu capital estava en mans de l’equip fundador, la qual cosa ha garantit una execució àgil del seu pla de negoci i la maximització del benefici per als seus inversors.

Molomics ha culminat el desenvolupament d’una tecnologia patentada la innovació del qual radica en el fet que integra la intel·ligència col·lectiva humana amb la intel·ligència artificial per a determinar en temps real noves estructures químiques amb alta activitat terapèutica i propietats farmacològiques superiors als medicaments actualment desenvolupats o comercialitzats. Aquesta combinació de mètodes d’aprenentatge automàtic (machine learning) i el coneixement d’especialistes en aquest camp permet reduir el nombre de molècules que s’assagen inútilment, la qual cosa pot representar un estalvi de centenars de milions.

d’euros per a la indústria farmacèutica. Molomics ha utilitzat aquest enfocament per avançar un tractament per a la malaltia de Parkinson que aborda la discinèsia induïda per levodopa, un trastorn del moviment associat a aquesta patologia i que pot provocar una important discapacitat física als afectats. La tecnologia de Molomics complementa la plataforma d’intel·ligència artificial BIOiSIM™ de VeriSIM per millorar encara més les taxes d’èxit en el descobriment, desenvolupament i aprovació de nous fàrmacs per a les malalties més desafiadores que afecten la humanitat. “Estem encantats d’unir-nos a l’equip de VeriSIM Life i incrementar la capacitat d’una plataforma de predicció traslacional, ja poderosa amb la nostra tecnologia única i altament complementària”, afirma Jascha Blobel, CEO de Molomics. “La nostra col·laboració ha aconseguit resultats inicials prometedors, i creiem que el millor està per arribar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.