Successos

Alemanya

Detenen un home armat després de l’atac a un institut del nord d’Alemanya

L'agressor ha ferit una persona, que no és una estudiant del centre

Els vora 200 alumnes que hi havia en el moment dels fets s’han confinat a les aules

Un individu armat ha estat detingut aquest dijous en un centre d’ensenyament secundari de Bremerhaven, al nord d’Alemanya, com a presumpte autor de les ferides a una dona, segons ha informat la policia d’aquesta localitat.

“Segons les primeres informacions un agressor armat ha ferit amb una arma una altra persona, que no és una alumna”, ha assenyalat la policia en un comunicat difós als mitjans. El detingut es troba sota baix custòdia policial. La mateixa nota precisa que la persona ferida ha estat traslladada a un hospital.

El comunicat assegura que “la policia té la situació sota control” i afegeix que s’ha creat una línia d’atenció telefònica per a les famílies dels alumnes del Lloyd-Gymnasium, situat al carrer Grazer.

Una portaveu de la policia de Bremerhaven ha indicat en declaracions a la cadena regional Nord24 que el presumpte agressor “ha efectuat trets amb una arma encara per confirmar”. La portaveu ha afegit que encara no hi ha indicis sobre la motivació de l’atac.

D’acord amb el mateix mitjà, la persona ferida és una treballadora del centre de secundària. En el qual hi havia uns 200 alumnes en el moment de l’atac, que es van confinar a les aules com a mesura de protecció.

Fa exactament una setmana va ser detingut a la ciutat de Essen, a l’oest d’Alemanya, un adolescent de 16 anys que presumptament preparava un atemptat amb explosius contra el centre educatiu al qual acudia o contra la seva antiga escola.

La policia va trobar a casa del detingut materials per fabricar un artefacte capaç de detonar, encara que faltava la càrrega explosiva, així com una ballesta i fletxes.

Segons fonts del govern regional citades per mitjans alemanys, l’adolescent tenia al seu habitatge textos amb components xenòfobs i antisemites, i existeixen indicis que podria tractar-se d’un neonazi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.