Abatut un jove armat a Toronto

La policia de Toronto va matar dijous a trets un home a qui van veure amb un fusell a la mà a prop d’una escola de primària, un fet que va causar l’alarma entre els centenars d’alumnes del centre educatiu, que tenien molt present la massacre del jove a la localitat texana d’Uvalde.

L’acció policial es va produir després que els cossos de seguretat fossin alertats que hi havia un home d’uns vint anys o una mica menys proveït d’una arma de foc a la zona de Scarborough’s Port Union de la ciutat canadenca cap a la una del migdia (hora local). Segons van explicar diversos testimonis dels fets als mitjans de comunicació locals, es van sentir tres trets d’arma de foc i després van veure diversos agents mirant de reanimar l’home abatut.

El cap de la policia local, James Ramer, va explicar que es tractava d’un fet aïllat i que ja no hi havia cap més amenaça per a la seguretat. Tot i això, la policia va incrementar la presència de patrulles a la zona dels fets. “A causa de la proximitat a una escola, entenc el tràngol que deuen haver viscut el personal, els estudiants i els pares després del que ha passat als Estats Units”, va dir Ramer.

L’amenaça va fer que dues escoles més d’aquella zona de Toronto prenguessin mesures excepcionals de seguretat per protegir els alumnes i els treballadors.