Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

L’èxode ucraïnès arriba als 6,8 milions de refugiats i supera al sirià

Una tercera part de la població ha abandonat la seva casa per la guerra

Polònia ha acollit uns 3,6 milions de desplaçats i Romania prop d’un milió

La crisi de refugiats d’Ucraïna ja supera la de Síria i és la més greu de l’actualitat, segons les dades de l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR).

Des de l’inici de la invasió russa, el passat 24 de febrer, 6,8 milions d’ucraïnesos han sortit del seu país. A més d’aquests prop de 7 milions de refugiats, en la seva majoria dones, nens i gent gran, hi ha uns 8 milions de desplaçats interns a Ucraïna.

En total, la guerra ha obligat a deixar la seva casa a prop de 15 milions d’ucraïnesos, la tercera part de la població total del país.

És la pitjor crisi de refugiats que viu Europa des del final de la Segona Guerra Mundial (1939-1945).

Polònia és el país que ha acollit més refugiats ucraïnesos en aquesta crisi (3,6 milions), Romania n’ha rebut al voltant d’un milió –alguns dels quals després de passar per Moldàvia- i uns 970.000 s’han desplaçat a Rússia.

Les sortides d’Ucraïna han baixat les últimes setmanes i estan lluny de les massives onades de refugiats de febrer i març, però encara es compten per diversos milers al dia.

Uns 2,2 milions de persones han tornat a Ucraïna des de l’inici de la invasió russa, però en molts casos es tracta de viatges d’anada i tornada per visitar familiars o comprovar l’estat de les seves propietats. Segons l’ACNUR, aquesta xifra no indica un flux estable de retorns al país de sortida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.