Política

Estat espanyol

Tres minuts d’espera per a l’atenció telefònica

El govern espanyol limita a quinze dies el temps màxim per resoldre reclamacions

El govern espanyol ha aprovat l’avantprojecte de llei que regula els serveis d’atenció a la clientela de les empreses, un text que limita a tres minuts el temps màxim per atendre per telèfon en serveis generals d’informació, reclamació i postvenda, i que prohibeix que només ho facin robots automatitzats.

La nova normativa, proposada pel Ministeri de Consum, redueix, a més, de trenta a quinze dies el temps màxim per resoldre reclamacions generals, queixes i consultes, tot i que permet a les autonomies rebaixar el termini si la seva normativa ho preveu. La interposició de la reclamació impedirà, a més, la suspensió del servei quan la causa de la reclamació i de la suspensió coincideixin.

Aquestes són algunes de les mesures de l’avantprojecte que ja van rebre el vistiplau del Consell de Ministres el 16 de novembre passat. El text arriba ara al Consell, segons va dir ahir la portaveu del govern, Isabel Rodríguez.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, va justificar la norma amb l’argument que són molts els ciutadans que es “desesperen quan estan davant d’una trucada o que troben greus dificultats per donar-se de baixa d’un servei per mecanismes que siguin còmodes a diferència de la facilitat amb la qual aquests serveis van ser contractats”. Segons Garzón, aquestes gestions impliquen “una despesa enorme d’energia, temps i diners per a les famílies i acaben significant a vegades la renúncia del client”. El ministre vol posar fre als “abusos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.