Economia

Google obre una nova oficina en ple centre de Barcelona

Situat a la plaça Universitat de la capital, l’espai confirma l’aposta ferma de la multinacional per Catalunya

El gegant d’internet veu el país com un “«hub» de talent” i com la “porta d’entrada a Europa”

Google va presentar ahir la nova oficina que situarà a la plaça Universitat de Barcelona, una iniciativa amb la qual la companyia referma la seva aposta per Catalunya, territori que veu com una “porta d’entrada a Europa”. Amb aquesta inversió, la multinacional d’internet confia potenciar l’economia digital catalana i la seva internacionalització, i també ser més a prop dels socis i clients de la companyia a la zona. Durant la presentació, en la qual van ser presents el president del govern, Pere Aragonès, i la ministra de Transports i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, els portaveus de Google van lloar l’ecosistema tecnològic català.

Concretament, la directora de Google per a l’Estat espanyol i Portugal, Fuencisla Clemares, va assegurar que Catalunya ha esdevingut una àrea clau per a la companyia des de la seva arribada a l’Estat el 2003, ja que “ofereix un marc empresarial idoni” per al grup i “un ecosistema vibrant d’empreses emergents i referents a escala global”.

Segons la directiva, l’any 2020 es van crear a Catalunya 16.000 empreses en el sector tecnològic, fet que converteix el territori en un “hub de talent amb un fort posicionament dins de la Unió Europea”. Clemares va declarar que l’objectiu d’aquesta nova inversió de Google a Barcelona és “ajudar a potenciar l’economia digital catalana i la seva internacionalizació”.

Per la seva banda, Miguel Escassi, director d’afers públics i institucionals de Google per a la Península, va expressar el “compromís” de l’empresa per “redoblar la seva col·laboració amb Catalunya”. En aquest sentit, Escassi va explicar que Google ja ha impulsat diverses iniciatives al territori com ara beques de formació en diversos àmbits o un fons per a projectes innovadors que lluitin contra l’emergència climàtica.

L’empresa tecnològica indica que ja compta amb clients catalans i un nombre creixent d’empreses natives digitals interessades en la tecnologia Cloud. De fet, en la presentació hi van participar els dirigents de Mango i TradeInn, que van compartir les seves experiències amb Google i que es van mostrar satisfets amb la inauguració de les noves oficines afirmant que “Google reforça l’ecosistema empresarial”.

Nova etapa

En la seva intervenció, el president Aragonès va concloure asseverant que “si fa 200 anys hagués existit Google, hi trobaríem cròniques de viatgers que dirien que a Catalunya hi ha un teler a cada edifici”. Aragonès va voler fer palesa “l’aposta” del govern “pel talent i la capacitat de treball”, i per posar en relleu el propòsit d’impulsar una “reindustrialització verda i digital” al territori català. Finalment, la ministra Sánchez va considerar “una gran notícia” la inversió de Google, ja que, va postil·lar, confirma “una nova etapa” i un nou clima de convivència per atraure empreses “i no per espantar-les”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.