Política

Estat espanyol

Espanya aixeca les restriccions per la Covid-19 als viatgers de la UE i la zona Schengen

Sanitat justifica la mesura per la millora de la situació epidemiològica i l’alta taxa de vacunació

Els controls es mantenen per als passatgers que arriben de països tercers

El govern espanyol ha eliminat les restriccions i controls sanitaris per als viatgers provinents de la Unió Europea (UE)i de països associats a l’espai Schengen.

La Direcció General de Salut Pública del ministeri de Sanitat ha publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) una resolució en la que justifica l’aixecament d’aquestes restriccions per les “altes taxes de vacunació” a Espanya, la millora de la situació epidemiològica de la pandèmia de Covid-19 i la “situació favorable” del sistema sanitari.

És per això que el govern espanyol ha decidit seguir els passos d’altres estats membres que han deixat d’exigir el certificat Covid o altres restriccions als desplaçaments interns a la Unió Europea i l’espai Schengen.

La resolució manté els requisits sanitaris als punts d’entrada a l’Estat per via aèria o marítima als viatgers procedents de països tercers. Aquests controls inclouen, almenys, la presa de temperatura, un control documental i un control visual sobre l’estat físic es mantenen per als viatgers que arribin de països que no siguin de la UE ni de l’espai Schengen.

L’Associació de Línies Aèries (ALA) ha valorat “positivament” la mesura presa pel ministeri de Sanitat, tot i que han demanat “homogeneïtzar” la decisió pels passatgers de tercers països.

En aquest sentit, el president de l’associació, Javier Gándara, ha demanat que Espanya “faci com altres països competidors quant a turisme, com Itàlia o Grècia”, i aixequi l’exigència de certificats a viatgers provinents de països tercers com el Regne Unit o els Estats Units.

“Creiem que això és un pas més, positiu, però ara falta fer el pas definitiu per normalitzar l’operació de viatgers amb origen o destí a Espanya”, ha assenyalat Gándara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.