Política

unió europea

Von der Leyen diu que no es faran pagaments a Polònia si no garanteix la independència judicial

La presidenta de la CE justifica l’aprovació del pla polonès davant una Eurocambra que l’acusa de “cedir al xantatge”

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assegurat aquest dimarts que no es farà cap pagament a Polònia del seu pla de recuperació si no aplica abans les reformes per garantir la independència judicial.

En un debat al ple de l’Eurocambra, Von der Leyen ha defensat que l’aprovació del pla polonès està “lligada a un clar compromís amb la independència judicial”.

En la seva intervenció, Von der Leyen ha condicionat els pagaments a Polònia a la supressió de la cambra disciplinària dels jutges, la modificació del procediment disciplinari i la revisió dels casos dels jutges expedientats.

“S’han de complir (les tres condicions) abans que hi hagi qualsevol pagament”, ha remarcat Von der Leyen davant les crítiques dels eurodiputats per haver “cedit al xantatge” de Polònia.

La presidenta de l’executiu comunitari ha defensat l’aprovació del pla polonès com una “xarxa de seguretat” per assegurar que el país fa les reformes pactades. “No estem al final del camí pel que fa a l’estat de dret a Polònia”, ha insistit tot assenyalant que l’aprovació del pla no substitueix els procediments oberts al país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.