Política

El PIB de l’eurozona creix un 5,4% durant el primer trimestre, set dècimes més que el trimestre anterior

El Producte Interior Brut (PIB) de l’eurozona durant el primer trimestre ha crescut un 5,4% respecte del mateix període de l’exercici anterior, set dècimes més que l’increment registrat el trimestre anterior.

Segons les dades provisionals publicades aquest dimecres per l’Eurostat, l’economia també ha registrat una millora en termes intertrimestrals, amb un creixement del 0,6%.

L’augment respon a un major dinamisme de les exportacions i als canvis d’inventaris. A més, l’impacte de la guerra d’Ucraïna al primer trimestre va ser moderat, ja que el conflicte va esclatar a finals de febrer.

Al conjunt de la Unió Europea, el PIB registra una taxa de creixement interanual del 5,6%, set dècimes per sobre del trimestre anterior. En comparació amb el quart trimestre, l’economia de la UE també registra una millora, en aquest cas del 0,7%.

A l’Estat espanyol el PIB creix un 6,4% durant el primer trimestre respecte del mateix període de l’exercici anterior, el que suposa una millora de gairebé un punt respecte a la taxa registrada entre octubre i desembre (+5,5%). No obstant això, la taxa de creixement intertrimestral se situa en el 0,3%, gairebé dos punts per sota del quart trimestre.

Pel que fa a l’ocupació, el nombre de treballadors als països de la zona euro va augmentar un 2,9% respecte fa un any i un 0,6% en termes intertrimestrals. Al conjunt dels vint-i-set l’increment de l’ocupació és 2,8% en termes interanuals i del 0,5% en relació amb el trimestre anterior