Les claus

Una investigació important per a la cursa electoral del 2024

À. Segura

Tot i ser un comitè majoritàriament format per legisladors demòcrates i impulsat per la presidenta de la Cambra de Representants, la liberal Nancy Pelosi, els resultats d’aquesta investigació podrien tenir un impacte directe en les possibilitats de Donald Trump de tornar a la Casa Blanca. L’exmandatari ha comentat en diverses ocasions que la seva intenció és tornar a presentar-se als comicis de 2024.

Avís de Biden

El president Joe Biden, que és molt conscient d’aquesta variable, va subratllar ahir la importància d’aquestes audiències públiques tot advertint que els mateixos grups que van provocar els disturbis encara són una amenaça per a la democràcia dels Estats Units. “La insurrecció del 6 de gener va ser un dels capítols més foscos de la història de la nostra nació”, va dir Biden. “Un atac brutal a la nostra democràcia, un atac brutal a les forces de l’ordre, alguns hi van perdre la vida”, va lamentar.

Per això, Biden va assegurar que és important que el poble nord-americà entengui què va passar realment i quina implicació hi va tenir l’aleshores president, Trump.