Política

estat espanyol

El PP retirarà el recurs en el qual demana l’absolució per a Bárcenas

L’actual direcció del PP al·lega que no coneixia el recurs que es va fer tres dies abans del congrés que va donar el lideratge del partit Alberto Núñez Feijóo

El PP ha anunciat aquest dilluns que retirarà el seu recurs a la sentència pel finançament en B de la reforma de la seva seu al carrer Gènova, que demanava l’absolució del seu extresorer Luis Bárcenas i que la direcció d’Alberto Núñez Feijóo sosté que desconeixia.

El sotssecretari d’Institucional del PP, Esteban González Pons, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que el recurs es va redactar al novembre, es va presentar en cautela –encara que el recurs definitiu porta data de 19 d’abril– tres dies abans del conclave que a l’abril va substituir en el lideratge a Pablo Casado i l’actual direcció l’ha conegut avui a través dels mitjans.

El PP ha decidit retirar-lo en considerar que en aquest cas l’estratègia jurídica “que entra dins de la lògica de la defensa de l’honorabilitat del partit” perquè estan “convençuts, assegurances, que el PP va ser innocent i que va ser injustament condemnat” xoca amb la lògica política.

“Quan l’estratègia jurídica no pot explicar-se políticament, aquesta direcció pensa que ha de pesar més la política que l’estratègia jurídica, per això la direcció del partit ha pres aquest matí, amb tots els perjudicis que això comporta, la decisió de retirar-ho. No ho coneixíem i en conèixer-ho no ho compartim”, ha subratllat González Pons.

En el recurs de cassació, que porta data del 19 d’abril, el PP demanava que el Tribunal Suprem absolgués Bárcenas pel delicte de participació necessària en el frau fiscal en la reforma en negre de la seu perquè d’aquesta manera s’absolgui al PP, que va ser condemnat com a responsable civil subsidiari.

Segons argumenta el PP davant el Suprem, Bárcenas va fer aquests pagaments en negre en benefici propi i que en qualsevol cas el delicte fiscal pel qual s’ha condemnat al seu extresorer i pel qual es responsabilitza al partit, va prescriure el 25 de juliol de 2013, mentre que aquest comunicat del procediment contra Bárcenas es va obrir l’abril de 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.