Política

Unió Europea

L’advocada general del TJUE dona la raó a Espanya per excloure Kosova de participar en l’òrgan de reguladors europeus

La lletrada considera que la Comissió Europea no estava “facultada” per prendre la decisió que hi participés

Per contra, discrepa de l’argument de l’Estat que la decisió de la CE suposa un reconeixement del país balcànic

L’advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha defensat donar la raó a Espanya en el recurs per anul·lar la decisió de la Comissió Europea (CE) de permetre a Kosova participar en l’Organisme Europeu de Reguladors de Comunicacions Electròniques (ORECE).

A les seves conclusions, que no són vinculants, l’alemanya Juliane Kokott considera que l’executiu europeu no va estava “facultat” per prendre aquesta decisió.

L’opinió de l’advocada general del TJUE respon a una apel·lació d’Espanya a una sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que havia desestimat el seu recurs contra la decisió de Brussel·les.

Malgrat que l’advocada general del TJUE subratlla que la iniciativa de la CE “en cap cas suposa el reconeixement de Kosova”, sí que veu problemes sobre les competències de l’executiu comunitari per fixar les normes a la participació de l’agència reguladora del país. Segons el seu judici, “seria incompatible amb la independència de l’ORECE que la Comissió tingués les competències normatives unilaterals sobre la seva tasca”.

En el seu recurs, Espanya va argumentar que la decisió de l’executiu comunitari vulnerava el dret dels Estats a decidir sobre el reconeixement de Kosova.

En aquest punt la lletrada discrepa de l’Estat i defensa que sigui rebutjat perquè considera que en cap cas la decisió de Brussel·les suposa un reconeixement al país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.