Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Gazprom diu que no hi ha solució ara per ara als problemes del gasoducte Nord Stream

Acusa l’alemanya Siemens dels inconvenients amb unes turbines que estan en revisió i que el Canadà ha retingut a causa de les sancions per l’inici de la guerra d’Ucraïna

El conseller delegat de Gazprom, Alexéi Miller, ha afirmat aquest dijous que, avui dia, no hi ha solució als problemes tècnics del gasoducte Nord Stream, pels quals ha hagut de reduir el subministrament de gas a Europa, segons ha assegurat.

“En data d’avui no hi ha una solució per a resoldre aquest afer”, ha assenyalat en una conferència en el Fòrum Econòmic de Sant Petersburg.

Gazprom ha al·legat dificultats amb les revisions tècniques de motors de turbines de l’empresa alemanya Siemens quan va anunciar primer una reducció del 40% del subministrament de gas a través del Nord Stream i l’endemà una altra addicional del 33%.

Aquest gasoducte transporta gas rus a Alemanya a través de la mar Bàltica i havia de ser completat pel Nord Stream 2, congelat pel govern alemany per la campanya militar de Rússia a Ucraïna.

El màxim responsable de Gazprom ha indicat que, a causa d’aquests problemes, ha hagut de reduir les unitats compressores en l’estació de Portovaya, a la regió de Leningrad.

Miller ha explicat que Siemens només té una planta on fer aquestes revisions tècniques dels motors i aquesta es troba al Canadà: “El Canadà va imposar sancions i ara Siemens no pot treure les turbines” per a retornar-les a Rússia, ha explicat.

El conseller delegat de Gazprom ha dit que l’empresa alemanya, que a més s’ha retirat del mercat rus, està “callada” i intenta buscar una solució, “però no n’hi ha”.

El preu del gas natural TTF per a subministrar al juliol en el mercat holandès s’ha apujat aquest dijous més d’un 14% i supera els 130 euros per megawatt hora (MWh), després de l’anunci de Gazprom de la reducció addicional del subministrament.

Segons Miller, davant la reducció de les exportacions a Europa, les de Gazprom amb la Xina s’han incrementat en un 67% en el mateix període.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.